Özdilek

Siyaset

TAKSİM GEZİ PARKINA AKADEMİSYEN DESTEĞİ

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ve çalışanları önceki akşam yaptıkları yürüyüşle Taksim Gezi Parkı direnişine destek verdi

18 Haziran 2013 Saat: 14:59
TAKSİM GEZİ PARKINA AKADEMİSYEN DESTEĞİ
TAKSİM GEZİ PARKINA AKADEMİSYEN DESTEĞİ

Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi önünde bir araya gelen akademisyenlere öğrenciler ve bazı sendikalar da destek verdi. Eyleme Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mithat Özer, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Başer, Kimya Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Veli Deniz, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nilay Etiler, Tıp Fakültesi Bölümünden Prof. Dr. Başar Çolak, Adli Tıp Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Ömer Kurtaş, Mimarlık Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, İletişim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Hasan Akbulut, İktisat Bölümünden Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu katıldı.

HAKLI TALEPLER KABUL EDİLMELİ

Hükümeti protesto eden eylemciler adına açıklama yapan Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Eğitim-Sen KOÜ Baş Temsilcisi Prof. Dr. Mithat Özer, “Kocaeli Üniversitesi öğretim elemanları ve çalışanları olarak, en temel demokratik hak ve özgürlükleri, şiddet kullanarak engellemeye yönelik iktidar anlayışının ülkemizde yaygınlaştırılmasına kararlılıkla karşı çıkıyoruz” dedi. Sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyleyen Özer, Taksim Dayanışması tarafından açıklanan haklı ve meşru taleplerin kabul edilmesinin bir gereklilik olduğunu ifade etti.

500 KİŞİ KATILDI

Özgürlük taleplerinin arkasında duracaklarını vurgulayan Prof. Dr. Nilay Etiler, “Taksim Gezi Parkı’nda özgürlük ve demokrasi özgürlüğünün arkasındayız. Biz öğrencilerimizin gözaltına alınmasını istemiyoruz, hocalarımızın derslerinde anlattıkları konular nedeniyle soruşturma geçirmelerini istemiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından yaklaşık 250 kişilik grup Cumhuriyet Parkı’nda süren direnişe destek vermeye gitti. Yürüyen kalabalık gruba çevredekilerin de destek vermesiyle yaklaşık 500 kişi olan grup park alanına kadar olaysız bir şekilde geldi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat