Özdilek

Siyaset

Tabletler 9 Ekim’de dağıtılacak

AKP İl başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 6 ve 7’inci sınıflara dağıtacağı tablet bilgisayarların 9 Ekim’de öğrencilere vereceğini söyledi. Fuar alanında yapılacak törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’da

23 Eylül 2013 Saat: 20:51
Tabletler 9 Ekim’de dağıtılacak
Tabletler 9 Ekim’de dağıtılacak

AKP İl Yönetim Kurulu toplantısından önce İl Başkanı Mahmut Civelek, teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl 6’ıncı sınıflara dağıttığı dizüstü bilgisayarların bu yıl 9 Ekim’de tablet olarak dağıtılacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl tablete geçilmesi nedeni ile ihalede sorun yaşandığını ve bu nedenle tablet dağıtımının yapılmadığını söyleyen Civelek, “Bu yıl 6 ve 7’inci sınıflara toplam 54 bin 439 tablet dağıtılacak” dedi.  Sapanca Yolu’na Bakan Binali Yıldırım’ın el attığını söyleyen Civelek, yolun bir an önce bitmesi için Yıldırım’ın müttehit ile görüştüğünü kaydetti. Cengiz Topel’de de uçuşların haftada 5 güne çıkartıldığını ifade eden Civelek, bu sürecin 6 Ekim’de başlayacağını söyledi. 

TEŞEKKÜR ETTİ
Kızının düğününe katılan tüm konuklarına teşekkür eden Civelek, “Kızını telli duvaklı görmek çok güzel. Bir mutluluk ve hüznü birlikte yaşıyorsunuz. Çok güzel bir düğün olduğu için iki rekat şükür namazı kıldım. Yağmur yağmaması için çok dua etti ve Allah bizi mahcup etmedi. Kalabalık olması nedeni ile her misafir ile ilgilenemediğim için özür diliyorum. Eğer ulaşıp ve unuttuğumuz dostlarım varsa onlardan da özür diliyorum. Böyle şeyler hepimizin başına gelebilir” dedi. 

BAKAN SAPANCA YOLUNA EL ATTI
İl Başkanlar toplantısının sadece bir gününe katılabildiğini söyleyen Civelek, seçim takvimi ile ilgili bu toplantıda net bir şey söylenmediğini kaydetti. Toplantıda daha çok üye, sandık ve müşahit çalışmalarının gündeme alındığını söyleyen Civelek, im başkanlarının seçim ile ilgili görüşleri alındı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte Sapanca yolunda inceleme yaptıklarını söyleyen Civelek, “Özellikle esnafların şikayetçi olduğu yerde çözüm bulunması için çalışma yapılacak. Arazi şartlarından dolayı aksilikler yaşanabilir. Yıldırım, yolun bir an önce bitmesi için müttehitti çağırarak görüştü” dedi. 

56 BİN 439 TABLET DAĞITALACAK
9 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te fuar alanında Büyükşehir’in tablet dağıtımının yapılacağını söyleyen Civelek, “Milli Eğitim Bakanımızın katılımı ile tabletler dağıtılacak. Geçtiğimiz 3 yılda 79 bin 33 bilgisayar dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl 6’ıncı sınıflara veremediğimiz tabletler de verilecek. Bu yol 6 ve 7’inci sınıflara 56 bin 439 tablet dağıtılacak, bunlarla birlikte bugüne kadar 135 470 öğrenci bilgisayara kavuşmuş olacak. Geçtiğimiz yıl Fetih Projesine entegre olması için dağıtım yapılamamıştı” dedi. 

UÇUŞLAR HAFTADA 5 GÜNE ÇIKTI
Şehir Tiyatrolarının 10 Ekim’de perdelerini açacağını söyleyen Civelek, “Bu yıl tiyatrolara ayrı bir önem vereceğiz. Bu sezon toplam 10 oyun sergilenecek” dedi. Cengiz Topel’in bugüne kadar haftada 3 gün uçtuğunu söyleyen Civelek, “Yaklaşan kurban bayramı nedeni ile haftada 5 güne uçuşlar yapılacak. 6 Ekim itibariyle bu uçuşlar başlayacak. Yüzde 60-65 oranında doluluk seyri var. Ama inanıyorum ki şehrimizin ve komşu kentlerin bu işe sahip çıkması ile seferler günde ikiye çıkabilir. Tüm STK ve siyasi partiler bu havaalanını desteklemeli. Kimse siyasi malzeme yapmasın” dedi. 

PAZAR GÜNÜ İL DANIŞMA VAR
Kandıra ve Cebeci’deki atık su merkezlerinin yarın tanıtımının yapılacağını söyleyen Civelek, hizmetlerin tamamının toplu açılışa hazırlandığını kaydetti. Yarın Dilovası ve Kandıra’nın, Çarşamba İzmit’in, Perşembe Çayırova, Cuma Körfez, Cumartesi Kartepe’de ilçe danışmalarının yapılacağını söyleyen Civelek, “Pazar günü İl Danışma toplantısı Pazar günü saat 10.00’da Antikkapı’da olacak” dedi. 

DENEME SÜRÜŞÜ YAPILACAK
29 Ekim’de hızlı tren için test sürüşlerinin yapılacağını söyleyen Civelek, “Burada bir yanlış anlama oldu. Test sürüşü tren seferlerinin başlayacağı anlamına gelmez. Test sürüşünde bir aksaklık yaşanacağını düşünmüyorum. Seferler yılsonunu bulacaktır” dedi. 

CEVAP VERMEK İŞİME GELMEZ
CHP Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün ilçelerde kamu yatırımları ile ilgili eleştirilerinin sorulması üzerine Civelek, “Ensar Öğüt’e cevap vermek hiç işime gelmez. Samanla, kefenle siyaset yapanların bizi anlaması çok zor. Kamu yatırımlarının nerede ve nasıl yapılacağı, nerede neye ihtiyaç olduğunu biz çok iyi biliyor ve ona göre yatırım yapıyoruz zaten” dedi. 

KANLA RESTLEŞMEDİK
Önümüzdeki Eylül ayının sıcak olacağını söyleyenlerin olduğunu belirtin Civelek, “çıkartılan geçi parkı ruhu tuz ruhundan farklı değil. Şu anda okullarda, maçlarda, camilerde provokasyonlar yapılıyor. Birileri özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı sokağa dökmek istiyor. Ölümler üzerinden insanları sokağa dökmek istiyorlar. Onların hevesleri 30 yıldır yapamadıkları darbeyi yapmaktır. Darbe ihtimali yasalarla engellendi” dedi. Cengiz Kan ile restleştiği haberlerinin tamamen yalan olduğunu söyleyen Civelek, “Benim Cengiz Kan ile o dönemde öyle bir görüşmem olmadı. Biz her gün başkanlarımızla görüşürüz. Cengiz Kan düğün benim kızımın düğünündeydi” dedi. 

EYLEMLERİN BAŞINDA DHKP-C VAR
Yapılan eylemlerin arkasında illegal örgütlerin olduğunu ve bunların en önünde DHKP-C’nin olduğunu söyleyen Civelek, “Bazı gazeteler 50 kişi yürüdüğünde İzmit yürüdü diye yazıyor. Bu yapılan yürüyüşleri kent halkına mal edemezsiniz. Üniversitede yapılan eylemlerde de sadece illegal örgütlerin temsilcileri var. Bir avuç çapulcu bizim halkımızla olan sevgi bağımızı bozamaz. Kocaeli, halkı ve STK’larla tek yürektir. Siyasi partilere de çağrım kent için birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere karşı birlikte hareket edelim” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat