Özdilek

Sağlık

Tabipler Odası Eylemi Halayla Bitirdi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Doktorların, iki gündür sürdürdükleri grev sona erdi. AKP hükümetinin Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ne tepki kapsamında doktorlar, iki gün boyunca hastanelerde sağlık hizmeti vermemiş, Acil Servis ve Yoğun Bakım dışında hasta bakmamışlardı.

Kocaeli Tabip Odası yöneticileri ve bu greve destek veren sağlık sendikalarının yöneticileri, iki günlük eylemin bugünkü açıklamasını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaptı. Eylemle katılanlar halay çekerek, bu talepleri bir bayram havasında dile getirdi.

Açıklamaya Kocaeli Tabip Odası, Sağlık Sen, Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı. İlk açıklamayı Kocaeli Tabip Odası Başkanı Cüneyt Özkürkçügil yaptı. Ardından Dev Sağlık İş Kocaeli Temsilcisi Talat Tunç, SES Şube Başkanı Murat Harata, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Dernek Başkanı Heybet Aslanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi öğrenci temsilcisi Yavuz Demirkaya konuştu.

“Her kesimin desteği var”

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof.,Dr. Cüneyd Özkürkçügil, “Vatandaş bizi anladı ve hastanelere gelmedi. Demek ki bu marjinal grupların eylemi değil, vatandaşın eylemi. Bütün sendikalar da burada. Bu iş paragöz doktorların işi değil. Artık söz sırası bizde. Bu bir ekip işi ve bu ekiple başlattığımız eylemiz başarı ile son buldu. Kimse bu işi sulandırmaya çalışmasın. Bu gün en mutlu günüm. Bu işi sadece meslek odası yapsaydı, tabi ki iş sulanacaktı ve biz amacımıza ulaşamayacaktık. Ama tüm sağlık çalışanları burada” dedi.

Dev Sağlık iş Kocaeli il temsilcisi Talat Tunç ise, “Sağlık vatandaşımızın hakkı olduğu için AKP’nin dayatmalarını kabul etmeyeceğiz. Mücadelemiz işten atılmalarla durdurulmaya çalışıldı. Ama asla parasız sağlık hizmetinden taviz vermeyeceğiz” dedi.  Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Japonya’daki radyasyondan etkilenmiyoruz” açıklamasına tepki gösteren Heybet Aslanoğlu da radyoloji nedeni ile yüzlerce kişinin öldüğünü söyledi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat