Özdilek

Güncel

Tabip Odası’nda birlik içinde genel kurul

Kocaeli Tabip Odası’nın 53. Olağan Genel Kurulu yapılan ilk oturum ile başladı. Birliktelik havasında geçen ilk oturumda mevcut başkan Kemal Keşmer’in yönetiminin faaliyet raporları ibra edildi. Tabip Odası’nda Pazar günü seçim gerç

10 Mayıs 2014 Saat: 17:47
Tabip Odası’nda birlik içinde genel kurul
Tabip Odası’nda birlik içinde genel kurul

Kocaeli Tabip Odası 53. Olağan Genel Kurulu, Tabipler Odası binasında yapılan ilk toplantı ile başladı. Kongrenin divan başkanlığını Ali Fuat Uslu üstlenirken divan üyeleri ise Taner Kalcı ve Birsen Erarslan oldu. Birliktelik havasında geçen ilk toplantıda mevcut başkan Kemal Keşmer ve yönetiminin faaliyet, maliyet ve denetim raporları ibra edildi. Mevcut başkan Kemal Keşmer, Pazar günü yapılacak seçimde aday olmayacağını açıklarken, Tabipler Odası’nın yeni başkanının kim olacağı da henüz belli değil. Tabipler Odası seçime tek liste ile gidecek ve bu listedeki isimler yapacakları ilk yönetim kurulu toplantısında başkanı belirleyecek.

 

DEMOKRAT HEKİMLER TEK LİSTE
Tabip Odası’nda mevcut başkan Kemal Keşmer çok önceden yeniden yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklamıştı. Bunun neticesinde Tabip Odası’nda Demokrat Hekimler olarak kendilerini isimlendiren hekimler kongre için bir liste hazırladı. Yapılacak genel kurulda hekimler, Demokrat Hekimlerin listesine karşı, karşı bir liste çıkarmadı. Bunun neticesinde Tabip Odası birlik içinde 53. Olağan Kongre’ye gidecek. Pazar günü yapılacak seçimde bin 785 üyeden bin 770’nin oy kullanma hakkı bulunuyor. Oda binasında yapılacak seçimde üyeler Tabipler Odası’nın yeni başkanını seçemeyecek.

 

BAŞKANI YÖNETİM BELİRLEYECEK
Üyeler yedi kişiden oluşan yönetim kurulu listesi ve bu listeye bağlı olan TTB büyük kongre delegelerini, onur kurulunu ve denetleme kurulunu belirleyecek. Yedi kişilik yönetim kurulu ise yapacakları ilk yönetim kurulu toplantısında kendi içlerinden bir başkan tayin edecek. Yapılan genel kurulda konuşan Kocaeli Tabip Odası’nın mevcut başkanı Kemal Keşmer, zor bir dönem geçirdiklerinin altını çizdi. Keşmer, “Biz oda ve tabipler olarak zor bir dönem geçirdik. Sağlıkta şiddet yaşadık ve şehitler verdik. Aile sağlığı merkezleri hekimlerinin üzerine angarya işler yüklendi. Meslektaşlarımızla paylaşıp eylemler yaparak iletişimde bulunmaya çalıştık. Oda olarak mesleğin özlük haklarını savunduk” dedi.

 

SAÇMA SAPAN BİR YASA ÇIKARDI
Sözlerini devam ettiren Kemal Keşmer, hükümetin ruhsatsız sağlık hizmeti adı altında özellikle Gezi Parkı olaylarında doktorlar üzerinde baskı kurmaya çalıştığını hatırlattı. Keşmer, “Gezi Parkı döneminde hükümet ruhsatsız sağlık hizmeti altında saçma sapan bir yasa çıkardı. Eylemlerde yaralanan insanlara müdahale eden hekimlere soruşturma açarak 2 milyon liraya varan para cezaları ve 56 yılla yargılama getirdi” dedi. Kongreye ilişkin de konuşan Keşmer, “Tüm üyelerimiz ve meslek örgütlerimiz güçlerini birleştirerek hareket etmelidir. Ancak o zaman etkili olabilirler” diyerek sözlerini tamamladı. Keşmer’in konuşmasının ardından raporlar okunarak ibra edildi ve ilk genel kurul toplantısı sona erdi.

 

YÖNETİM KURULU ADAYLARI
Dr. Ceren Akdemir, Dr. Aslı Gül Akgül, Dr. Fatih Mehmet Çağlar, Dr. Recep İpçi, Dr. Mahmut Selçuk Öztürk, Dr. Burhan Çağlar Usta ve Dr. Serkan Yılmaz.

 

TTB BÜYÜK KONGRE DELEGE ADAYLARI
Dr. Cem Coşkun, Dr. Aykut Çelik, Dr. Saim Erarslan, Dr. Özcan Günesen, Dr. Onur Hamzaoğlu, Dr. Ersin Karagöz, Dr. Coşkun Ova Şeyhoğlu ve Dr. Salih Topçu.

 

ONUR KURULU ADAYLARI
Dr. Berati Müjdat Akisen, Dr. Nilgün Bilen, Dr. Yusuf Çağlar, Dr. Zafer Utkan ve Dr. Esra Yüksek.

 

DENETLEME KURULU ADAYLARI
Dr. Aysun Şikar Aktürk, Dr. Muharrem Geçene ve Dr. Necla Gürbüz Sarıkaş.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat