Özdilek

Kültür/Sanat

Tabelanın İçinden Baz İsyasyonu Çıktı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Pes Doğrusu..Böylesi görülmedi. Belediye GSM operatörü iş birligi ,kamufle edilmiş baz istasyonuortaya çıktı.

Alikahya Fatih Mahallesinde daha önce 2 ayrı noktaya baz istasyonu kurmak isteyen GSM operatörü, halkın tepkisi nedeniyle İzmit Belediyesi ile işbirliği yaparak sahtekarlık yoluna gitti. İzmit Belediyesi de bu aldatmacaya alet oldu. Mahallede belediyeye ait bir arsaya beton döküldü ve üzerine İzmit Belediyesi yazılı bir totem konuldu. Aslında bu bir reklam direği değil, kamufle edilmiş baz istasyonuydu. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın talimatıyla aldatmaca totem yıkıldı.

Ancak GSM operatörü yıkılan direğin bulunduğu yere baz istasyonu kurmaya kararlıydı. Dün direği onarmaya gelen şirket görevlileri halkın sert tepkisiyle karşılaştı. Özellikle kadınlar, ellerine geçirdikleri taş ve sopalarla hem şirket görevlilerine, hem de polislere saldırdılar. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Kadınların birçoğunun kucaklarında bebekleriyle gelmesi, yaşlı kadınların bulunması nedeniyle polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullanmaktan kaçındı.

Kadınların direnişi üzerine bölgeye mahalle muhtarları geldi, ortam biraz yumuşadı. Kadınların tepkisi üzerine GSM görevlileri bölgeden ayrıldı. Alikahya Fatih Mahallesi sakinleri, İzmit Belediyesi’nin çocuk parkı yapmayı vaat ettiği parkta önce elektrik trafosu kurduğunu, şimdi de baz istasyonuna izin verdiğini hatırlatarak, “Bizim çocuklarımız trafoda oynayıp, baz istasyonunda mı kayacaklar?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat