Özdilek

Ekonomi

Süs Bitkileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Projesi Açılışa Hazır

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Yalova Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği (SASBÜD) tarafından yürütülen “Süs Bitkileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Projesi” ile hayata ge

6 Ekim 2017 Saat: 14:36
Süs Bitkileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Projesi Açılışa Hazır
Süs Bitkileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Projesi Açılışa Hazır

Sektörde Faaliyet Gösteren İşletmeler Makine Parkuru ile Test ve Analiz Laboratuvarını Ortak Kullanabilecek

MARKA tarafından desteklenen proje kapsamında alınan dikim, söküm ve taşıma makinalarının bulunduğu hangar, satış ve üretim serası ile laboratuvar ve depo alanları inşa edildi. Yine proje ile süs bitkileri sektöründe verimliliğin artırılması, hastalık/zararlı hasarlarının en aza indirilmesi ve üretimde standardizasyon sağlanması hedefleniyor. Söz konusu amaca ulaşabilmek adına sektörde faaliyet gösteren işletmelerin ortak kullanımlarına yönelik makine parkuru ile test ve analiz laboratuvarı oluşturuldu. Ayrıca altyapı dışında, ürünlerin aktif olarak pazarlanması ve yeni ürün geliştirme çalışmalarının yapılması adına iki adet modern sera uygulaması yapıldı.

 

Yapılan Çalışmalar İncelendi

Tamamlanan bu projeyi yerinde görmek ve incelemek için Yalova Valisi Tuğba YILMAZ ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu Yalova Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği (SASBÜD)’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Umut Sakarya tarafından sera alanları, yetiştirilen ürünler, ortak makine parkuru ve test merkezi ile burada yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

3 Milyon TL Hibe Desteği

Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen projenin toplam bütçesi 4 milyon TL olup projenin hayata geçirilmesi için bu tutarın 3 milyon TL’si Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak sağlanmıştır. Kalkınma Bankası tarafından hazırlanan fizibilite raporunun sonuçlarına göre projenin ekonomik ömrü 15 yıl olarak öngörülmüş, kendini amorti etme süresi 5 yıl 1 ay olarak tespit edilmiştir. Yatırımın faydalı ömrü boyunca sağlayacağı nakit girişlerinin bugünkü değerinin, yatırım harcamalarının bugünkü değerine oranlanmasıyla elde edilen fayda / masraf oranı ise 4,7’dir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat