Özdilek

Siyaset

Sürpriz Bir İstifa Daha...

Kocaeli’nin tanınan ve sevilen isimlerinden Alptekin Cevherli de milletvekilliği adaylığı için DEVA Partisi Kocaeli Kurumsal İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

16 Mart 2023 Saat: 19:58
Sürpriz Bir İstifa Daha...
Sürpriz Bir İstifa Daha...

Sürpriz Bir İstifa Daha...

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde aday olacakların yoğun günler yaşadığı şu günlerde sürpriz bir adaylık başvurusu da Alptekin Cevherli’den geldi.

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli teşkilâtında Kurumsal İletişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Alptekin Cevherli, bugün saat 14’te DEVA Partisi İl Başkanlığı’na gelerek evraklarını teslim etti. İl Başkan Yardımcılarından Rahmi Cambaz’ın teslim aldığı evrakların ardından kısa bir açıklama yapan Cevherli, “Kocaeli halkının sesi olmak için aday oluyoruz. Hayırlı – uğurlu olsun. Allah utandırmasın” dedi.

Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği gibi kentte 20’ye yakın sivil toplum örgütünde çeşitli idari görevleri  bulunan Alptekin Cevherli’nin yayınlamış 6 kitabı ve bine yakın makalesi bulunuyor.

+++

Alptekin Cevherli Kimdir?

1975 Ankara doğumlu olan Alptekin Cevherli, İstanbul Fatih Ahmet Rasim Lisesi, ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1998 yılında mezun olmuştur.

1992 yılından beri çeşitli gazetelerde Türk dış politikası ve siyaset konulu yazıları yayınlanmaktadır.

2002 yılında Liberal Demokrat Parti İstanbul İl Genel Sekreterliği ve İstanbul İl Başkan Vekilliği görevini yürütmüştür. 2020 yılında Demokrasi ve Atılım Partisi Kurumsal İletişimden Sorumlu Kocaeli İl Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir. Kendisinin ayrıca Türk Dünyası ile ilgili pek çok çalışmaları vardır.

İstanbul’da Yeniçağ Gazetesi’nde İstihbarat Müdürü ve Star Gazetesi’nde Yazi İşleri Müdürü olarak görev yapmış ve daha sonra 2005 yılında ise önce Kent Konut A.Ş.’ye Satış ve Pazarlama Müdürü ve ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Basın-Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmiştir. 2019 yılında Büyükşehir’den ayrılarak Melekler Yayıncılık’ı kurmuştur. Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği, Gagauzya Dostluk Derneği, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Kültür ve Hizmet Derneği, Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği, Kocaeli Şairler Yazarlar Derneği başta olmak üzere 20’ye yakın dernekte çeşitli yönetim görevlerinde bulunmuştur.

Gönül Gözlü Yâr, Altın Şafak Büyüsü, Yapıcı, Sözün Özü, Kafes ve Kimliksiz adlı yayınlanmış altı kitabı mevcuttur. İngilizce ve Rusça bilen Alptekin Cevherli evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat