Özdilek

Ekonomi

Suni tohumlama yapılan inek üçüz doğurdu

İzmit ilçesi Sultaniye Köyü'nde besicilik ve çiftçilik yapan Fadail Yılmaz’ın, suni tohumlama yöntemiyle gebe kalan ineklerinden biri, üçüz buzağı doğurdu.

23 Haziran 2014 Saat: 17:28
Suni tohumlama yapılan inek üçüz doğurdu
Suni tohumlama yapılan inek üçüz doğurdu

İzmit ilçesine bağlı olan sultaniye köyünde, ender rastlanan ve sahibi kadar köy halkını da şaşırtan bir olay yaşandı. Kocaeli Damızlık Birliği tarafından suni tohumlama yapılan, Fadail Yılmaz isimli şahısa ait ineklerden biri, 3 buzağı doğurdu. Üçüz buzağıları görünce şaşıran ve çok sevinen Fadil Yılmaz, “Köyde doğdum, hep hayvancılık ve çiftçilik yaptım. Bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Başka illerde arada sırada duyduk. Ancak yakınlarda ne duyduk ne gördük. Kocaeli Damızlık Birliği tarafından ineğime suni tohumlama yapıldı, gebe kaldı. Önce 2 tanesini doğurdu. Sonra bir tane daha doğurdu. 3 tane dişi doğumu yaptı. Doğumun üzerinden 10 gün geçti. Anne ve yavrular çok sağlıklı. Bu olay bizi hem şaşırttı, hem de çok sevindirdi. Şimdilik yavruları dengeli beslenmeleri için biz biberon ile biz besliyoruz. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Daha çok küçükbaş hayvanlarda görülen çoklu doğumlara, büyükbaşlarda pek rastlanmadığı, ender olarak ikiz gebelikler görüldüğü, ancak daha üst sayıda yapılan doğumlarda ise yavruların genelde ölü doğduğu öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat