Özdilek

Siyaset

Sultanahmet saldırısı kınandı

KESK’e bağlı sendikalar İstanbul’da meydana gelen saldırıda ölenler için Belediye İşhanı önünde basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.

14 Ocak 2016 Saat: 06:50
Sultanahmet saldırısı kınandı
Sultanahmet saldırısı kınandı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen saldırıyı kınadı. Bilindiği gibi İstanbul’daki patlamada 10 kişi ölmüş, 15 kişi de yaralanmıştı. Basın açıklamasına HTKP İl Başkanı Barbaros Tantan, Kocaeli Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, İzmit Halkevleri üyeleri ve KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. KESK adına basın açıklamasını okuyan SES Şube Başkanı Mehmet Yıldız, “Milletimizin başı sağ olsun deniyor ama başı değiştirmezsek millet sağ olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

HERKESİN YAŞAM GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA

KESK adına basın açıklamasını okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Yıldız, “Her geçen gün daha fazla savaş ve şiddet sarmalına itilen Türkiye’de hepimizin yaşam güvenliğini tehdit eden gelişmeler artarak sürüyor. Son olarak İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan patlama sonucunda 10 kişi ölmüş, 15 kişi yaralanmıştır. KESK olarak öncelikle yaşanan saldırıyı ve arkasındaki güçleri lanetliyor patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

Yıldız, “Bu noktada Sultanahmet’teki patlamanın hemen ardından jet hızı ile yayın yasağı getirilmesi manidardır. Daha önceki katliamlarda ve saldırılarda getirilen yayın yasağının failleri ve arkasındaki güçleri korumaktan hatta delilleri karartmaktan başka bir şeye yaramadığı ortada iken yayın yasağında ısrar edilmesi bu olayın daha üstünün örtülmek istendiği yönündeki kaygılarımızı pekiştirmektedir” ifadelerini kullandı.

 

YENİ KATLİAMLAR OLMASIN

Yıldız, “101 canımızı kurban verdiğimiz 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan sonra ısrar ile eğer Ankara’nın göbeğinde yaşanan Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı aydınlatılmazsa, aydınlatılması engellenirse ülkemiz yeni katliamlara gebe kalacaktır. Ne yazık ki canlı bombaların ancak eyleme geçtiğinde yakalanabileceğini söyleyen zihniyet uyarılarımızı dikkate almamıştır. Barış ve kardeşlik isteyenleri sindirmek için ellerinden geleni ardına koymayanlar ellerindeki listede yer alan canlı bombanın Sultanahmet Meydanı’nda ortaya çıkmasını adeta beklemiştir. Milletimizin başı sağ olsun deniyor ama başı değiştirmezsek millet sağ olmayacak” diyerek konuşmasını tamamladı.

1223 defa okundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat