Özdilek

Kültür/Sanat

Şükür; Yahya Kaptan ülkemizi işgal edenlere ve işbirlikçilerine karşı mücadele etmiştir

Şükür; Gebze ve çevresinin Kuvayı milliye komutanı Yahya Kaptan’ın 8 Ocak 1920 günü Tavşancıl ’da şehit edildiğini, büyük insanı 104 yıl sonra saygıyla andıklarını söyledi.

7 Ocak 2024 Saat: 17:50
Şükür; Yahya Kaptan ülkemizi işgal edenlere ve işbirlikçilerine karşı mücadele etmiştir
Şükür; Yahya Kaptan ülkemizi işgal edenlere ve işbirlikçilerine karşı mücadele etmiştir

Rıdvan Şükür; Yahya Kaptan ülkemizi işgal edenlere ve işbirlikçilerine karşı mücadele etmiştir

Yahya Kaptan’ın Millî Mücadele karşıtı İstanbul ve çevresinde bulunan hain çetelere karşı amansız bir mücadele içinde olduğunu söyleyen Tarihçi Rıdvan Şükür, 4 Ekim 1919 günü Sivas’ta bulunan Mustafa Kemal Paşa hazretlerine Kuşçalı telgrafhanesinden çektiği telgrafta emirlerinizi bekliyorum diyerek Yahya Kaptan'ın tarafını açık bir şekilde belli ettiğini söyedi.

İstanbul’dan gelen Üsküdar Jandarma komutanı Nazmi Bey komutasında dört subay ve 50 jandarmadan başka, İstanbul Muhafız alayından gelen 90 erle beraber Bandırma Vapuru ile hareket eden birlik sabah erken saatlerde Hereke İskelesine çıkmıştır. Bu müfreze hain olarak isimlendirdikleri Yahya Kaptan’ı yakalamak için Tavşancılda birçok ev baskını yapmış ve Yahya Kaptanı ele geçirmiştir.   Yahya Kaptan’ın Tavşancıl köyünde teslim alındıktan sonra 8 Ocak 1920 günü çeşme başında şehit edildiğini söyleyen tarihçi Rıdvan Şükür, büyük insanı 104 yıl sonra saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.  

    

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat