Özdilek

Ekonomi

Suçları ,Sendikalı Olmak!

Çayırova ,Şekerpınar’da Kurulu bulunan Çan Ortak Girişimi işyerinde sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 11 işçi işten çıkarıldı. İşveren, öteki işçilerin eyleme destek vermemesi için işyerini cam ve çerçevesini kapattı.

4 Haziran 2015 Saat: 15:47
Suçları ,Sendikalı Olmak!
Suçları ,Sendikalı Olmak!

 Şekerpınar Birlik Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve TSK’ya kimyasal maddeye korunaklı elbise üreten Çan Ortak Girişimi isimli fabrika da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 11 işçi işten çıkarıldı. Geçtiğimiz Cuma günü işten çıkarılan işçiler dün Petrol-İş Sendikası Kartal Şube Başkanı Niyazi Recep Kethüda ile birlikte ortak basın açıklaması yaptılar. Şube Başkanı Kethüda, işçilerin demokratik ve anayasal haklarını kullandıklarını ancak işverenin onları işten çıkardığını belirterek, sendika olarak sonuna kadar işten atılan işçilerin yanında olacaklarını söyledi.

Öte yandan 120 kişinin çalıştığı Çan Ortak Girişimi işyerinde, işveren öteki işçilerin çıkarılan işçilere destek vermemesi için cam ve çerçeveleri kapattırarak dışarıyla irtibatı kestirdiği ifade edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat