Özdilek

Güncel

''Su var, ama israf etmeyin''

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, düzenlediği basın toplantısında ilimizin su durumunu ayrıntılarıyla anlattı. Bayram, yılsonuna kadar su sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek, “Yeterli suyumuz var, ama yine de israf etmeyin” dedi.

25 Eylül 2013 Saat: 23:10
''Su var, ama israf etmeyin''
''Su var, ama israf etmeyin''

Bu yıl bölgemizde kışın yeterli kar yağmadığını, yoğun kuraklık yaşandığını, barajı besleyen kaynaklardan gelen suyun azalmasıyla net bir kuraklık oluştuğunu ifade eden İlhan Bayram, şehre verilen suyun yarısının Sapanca Gölü’nden alındığını, gölün 8 metre çekildiğini, ancak olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi. Bayram, “Sapanca olmasaydı, kent susuz kalacaktı. Kent halkı rahat olsun, suyumuz var, ama lütfen suyu israf etmeyelim” diye konuştu.

AYLIK MALİYET 750 BİN TL

Sapanca Gölünden su çekmek için 3 pompanın kullanıldığını, aylık maliyetinin 750 bin TL olduğunu vurgulayan İlhan Bayram, şu bilgileri verdi: “Sapanca’dan istediğimiz kadar su alabiliriz, sınırlama yok. Sapanca Gölü B planımızdı, ileriki yıllar için C planımız da var. Karamürsel’de Avcıdere ve İhsaniye Barajları 2014’ün 7 nci ayında ihale edilir, 3-4 yıl inşaatı sürer, kapasitesi 30 milyon metreküp olur, 2025 yılına kadar Kocaeli’nin su kaynakları yeterlidir. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat