Siyaset

Su Tartışmasında Üzülmez noktayı Koydu

ÇENESUYU’DA BİZİM, PAŞASUYU’DA İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Paşasuyu ve Çenesuyu ile ilgili basında çıkan haberlere yönelik bir açıklama yaptı

7 Kasım 2012 Saat: 18:37
Su Tartışmasında Üzülmez noktayı Koydu
Su Tartışmasında Üzülmez noktayı Koydu

Açıklamasında İzmit Belediyesi bünyesinde görev yapan müdürlerin Çenesuyu’nun marka değerine ya da kimyasal yapısına kesinlikle bir eleştiri getirmediğini aksine Çenesuyu’nun kimyasal yapısının değerlendirme kriterlerinde referans gösterildiğini ifade etti.

 

Gazetelerde yayınlanan haberin içeriğinin bunu çok iyi anlattığını dile getiren Üzülmez “İzmit Belediyesi yönetiminin ve müdürlerinin ilimizin değerlerine ilişkin bu tarz eleştiriler yapması ya da ifade edildiği gibi karalama amaçlı söylemlerde bulunması söz konusu dahi değildir” dedi.

 

ÇENESUYU’NU KÖTÜLEMEK SÖZ KONUSU DAHİ OLAMAZ

 

Kendisine bağlı olarak çalışan Sarbaş ve Bekaş şirketlerinin Genel Müdürü Ahmet Orak ve İşletme İştirakler Müdürü Gökalp Akpir’in Paşasuyu ile ilgili çalışmalar hakkında basın mensuplarından gelen soruları yanıtladığını söyleyen Hüseyin Üzülmez, “müdürlerimiz basın mensuplarının su kalitesi ve debisine ilişkin sorularına yanıt verirken başarılı bir örnek olan Çenesuyu ile karşılaştırma yapmıştır. Ancak bu Çenesuyu’nu kötülemek için değil, bu başarılı bir markayı referans göstermek amacıyla yapılmıştır” dedi.

 

Üzülmez,  “müdürlerimizin “Paşasuyu’nun debisi Çenesuyu’nun debisinden daha yüksek. Yalnızca iletkenlik oranımız fazla. İletkenlik oranı suyun sağlığıyla ilgili risk oluşturmuyor, sadece ağız tadında değişiklik fark ediliyor. Mesela Çenesuyu’nun iletkenliği 1,5, Paşasuyu’nun 15. Şimdi bu iletkenliği en kullanılabilir şekilde almak için çalışıyoruz. Çünkü amacımız doğal, işlenmemiş kaynak suyu satmak. Paşasuyu’nun ‘ayna’ dediğimiz su alınan noktaları var. İki ayna tespit edildi. İletkenliği en az olan, kimyasallarla ve toprakla en az etkileşimi olan yerini tespit ediyoruz.”  şeklindeki ifadeleri görüldüğü gibi asla bir rekabet ya da karalama mesajı taşımamaktadır. Aksine sertlik derecesinin yüksekliği ile Paşasuyu’nun Çenesuyu’na göre daha sert olduğu ve Çenesuyu’nun sertlik değerinin çok ideal olduğu konu edilmektedir.

 

Sonuç olarak Çenesuyu da bizim, Paşasuyu da bizim. İzmit’te biziz Derince de biz. Bizler birbirimizin siyasi ve ticari başarıları ile gurur duyar, mutlu oluruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat