Özdilek

Çevre

Su kaplumbağası hayata tutundu

Çapari iğnesiyle yaralanan su kaplumbağası hayata tutundu

11 Haziran 2017 Saat: 12:05
Su kaplumbağası hayata tutundu
Su kaplumbağası hayata tutundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri İzmit’te vatandaşlar tarafından ağzı çapari iğnesine takılı şekilde bulunan yaralı su kaplumbağasına başarılı bir şekilde müdahale ederek hayata döndürdü. Yaralı kaplumbağa gözlem süresinin ardından tekrar yaşadığı tatlı suya bırakılacak.

 

Çapari iğnesi yaralanmış

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, şimdilerde farklı bir misafiri barındırıyor. Önceki gün vatandaşlardan tarafından ağzına çapari iğnesi takılı şekilde bulunan su kaplumbağası hemen ameliyata alındı.

 

Ameliyata alındı

Ağzının 3 farklı noktasına batmış olan çapari iğnesini çıkarmak için kaplumbağa anestezi altına alındı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Veteriner hekimleri tarafından başarılı bir ameliyat ile çapari ağızdan tamamen çıkarıldı. Büyükşehir ekiplerinin sayesinde hayata tutunan su kaplumbağası daha sonra gözlem odasına alındı.

 

TAtlı suya salınacak

İğneden kurtulmaya çalışırken vücudunun büyük bir bölümünde yaralanmalar oluşan sevimli hayvan, başarılı geçen ameliyattan sonra bakımevinde iyileşme sürecine geçti. Kontrol atına tutulan kaplumbağa doğasına uygun gıdalarla besleniyor. Kaplumbağa iyileşmesinin ardından doğal yaşam alına bırakılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat