Özdilek

Siyaset

Stresli bekleyiş, Yuvacık Barajı'nda takıldı

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Başiskele 22.nci İlçe Danışka Kurulu Toplantısı'na katılan Mahmut Civelek, Başbakan RTE'den telefon beklediğini adaylıklar konusunda açıklama yapabilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti

20 Ocak 2014 Saat: 17:14
Stresli bekleyiş, Yuvacık Barajı'nda takıldı
Stresli bekleyiş, Yuvacık Barajı'nda takıldı

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Başiskele 22.nci İlçe Danışka Kurulu Toplantısı'na katılan Mahmut Civelek, başbakan RTE'den telefon beklediğini basın ile kamuoyuna adaylıklar konusunda açıklama yapabilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti ama beklenen gerçekleşmedi. Toplantıya Bilim Sanayi ve TeknoloJi Bakanı Fikri Işk'ta katılmış ama yünde bekleyenim açıklama bir türlü Ankara 'dan gelmemişti.

 

Bu haberin basın tarafından duyurulmasından sonra tüm aday adayları arasında ki stresi artırdığı hatta had safhaya çıkardığı biliniyor. Mahmut Civelek bu konu da haftalık olagan basın açıklaması sırasında basın mensuplarının yoğun sorularıyla karşılaştı. 

 

AKP il Başkanı Mahmut Civelek, basın toplantısını Mehmet Ali Okur'la birlikte gerçekleştirdi. 

Kamuoyu yoklamalarında milletin gerçekleri gördüğünü düşünüyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerin arifesinde bizi eleştiren yazı ve haberlerin çıkması normaldir. 12 yıldır yerel de yaptığımız hizmetlerle halkın takdirini almış bulunuyoruz. Yuvacık Barajı konusunda bizim de açıklamalarımız olacaktır. Sayın Sirmen öncülüğünde yapılan davranışların karşılığında bizim de söyleyeceklerimiz bulunduğunu ifade etti. 

 

Şimdi sizlere elimizdeki rakamlar ve gerçeklerle hep beraber Yuvacık Barajına birlikte bakalım istedik. Olayın onlarım diye getirdiği gibi olmadığını ortaya koyalım istedik. Bu barajın garantörü hazinedir ve KBB bu kuruma borçlanmış oluyor. Bu barajın Kocaeli'ne maliyeti 5.9 milyar TL'dir. Derinden barajı ile karşılaştırıldığında Deriner'in maliyeti ve kapasitesi ile Yuvacık Barajının maliyeti ile kapasitesini karşılaştırdığımızda ortaya çok çarpıcı rakamlar çıkmaktadır dedi. 

 

Ben olsam bu tür açıklamalar yaparken yüzüm kızarır. Ama sayın Sirmen açıklama üstüne açıklama yapıyor ama gerçekleri çarpıtarak açıklıyor. Hani bunlar ekipte ama içeride yatanlar sadece imza atanlar oluyor. sayın Sirmen, "Ben suçsuzluk, attıkları imzanın hesabını versinler" başlıkları gazetelerde yer almıştı. Hidayet Akar'ın gazetelere verdiği açıklamalarda, "Bizi Sefa Sirmen ve Hüsamettin Oral yaktı" demişti. Bu gercekleri kimse dile getirmiyor. Ama getirmelerini beklerdik. Hani Yargıtay temize çıkartmıştı. Yargıtay ilamında ki gerçekleri neden halka anlatmıyorlar. Zamanaşımından bir davanın düşmüş olması kimseyi suçsuz göstermez. Yargıtay ilamı elimizde ve alın size evrak. Yalan söyleyerek biz siyasetin ruhuna zarar veriyorsunuz. 

 

Su da indirim söz konusu değildir

 

Biz bu borcu nasıl ödeyeceğiz biliyor musunuz? Kanunlar gereği bizden % 40'tan fazla kesinti yapılamaz ve yüzyıldan fazla bir sürede bu borcu ödeyebiliriz. 5.9 milyar TL'lik bu borcu ödemek zorundayız. Her ay 15. Milyon TL kesiliyor zaten. Su da indirim söz konusu değil. Sonuçta bu şehirde yıllarca belediye başkanlığı yaptı ama sanki çok başarılı bir iş yapmışım gibi baraja giderek bunu başarı gibi göstermeleri abesle iştigal bir davranıştır. Biz gazetecilerin silahşörlüğüne ve hakaretlere gerek yok. Kötü söz sahibinindir. Hayır sizin rakamlarınız yanlış asıl doğrusu budur demek için ortaya çıksınlar. Seklini bir seviyeyi koruyalım. Biz birbirlerimizin tabutlarının altına girecek insanlarız. 

 

Sirmen'in tramvay vaadi hala gerçekleşmedi. 

 

Bu resimli haber 1994 yılında seçim beyannamesinde yer alan vaatleri ve 1999 yılında bitirilmesi vaat edilmişti. Sizin kurduğunuz hayalleri bile biz gerçekleştiririz. Bakın bu tarihlerde AKP yok, CHP var. Bu bir tanıtımdır bizim kaldırıma koyduğumuz bir tramvayın tanıtımıdır. Ama biz yapıyoruz. Onlar yapamamışlar. Yahya kaptan kavşağı programlarımızda olmamasına rağmen yapıldı bitti. Kandıra sapağı da 1,5 ay sonra bitecektir. 

 

Adayların durumu yarın belli olabilir. 

 

Henüz genel Merkez'den bir bilgi gelmemesine rağmen yarın adayların son durumu belli olabilir. Cengiz Topel,den Ankara'ya gitmek isterseniz 99 liraya gideceksiniz. Bu kampanya tekrar başlıyor ve gidiş dönüş alırsanız toplamdan on TL eksik olarak para ödeyebilirsiniz. Anadolu Jet aktarmalı olarak 999 liraya Türkiye'nin her yerine gidebilir. K61W2YL bu kodu internetten girenler biletlerini indirimi alabilirler. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat