Özdilek

Turizm

STK'lardan Sert Tepki

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Çevre Hareketi Girişimi bileşenleri, dün ilimizde demir çelik fabrikası kurmak için gelen Güney Koreli POSCO firması yetkilileri, protokol imzalarken Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde (KYÖD) bir araya geldi.  İmza kampanyası başlatan isimler, topladıkları imzaları kenti yönetenlere vereceklerini söyledi.

 

 

Açıklamaya KYÖD Başkanı Hakan Tanta, Mimarlar Odası Başkanı Yalçın Ergen, Türkiye Partisi İl Başkanı Hüseyin Zeytinci, CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fahri Örengül, CHP İl Sekreteri Cihat Altınyuva, Eczacılar Odası Başkanı Üzeyir Korkmaz, Belediye-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Sedat Küçük, Genel-İş Sendikası Şube Sekreteri Vedat Küçük, Kamu-Sen İl Temsilcisi Süleyman Pekin, İZEYAP Başkanı Numan Gülşah, ÇYDD Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, Mazlum-Der temsilcileri, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Nedim Kara ile çok sayıda STÖ temsilcisi ve siyasi katıldı.

 

Kocaeli Çevre Hareketi Girişimi bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan KYÖD Başkanı Hakan Tanta, “POSCO, Kibar Holding, Daweoo International ve Başbakanlık Yatırım  Ajansı ilimize gelerek yaşamımızı kirletecek yeni bir projeye imza attılar. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır sözündeki gibi, son dakikada duyurulan bu imza törenine kayıtsız kalamazdık” dedi.

 

Tanta, 17 Aralık’ta yapım kararı alınana fabrika için fizibilite çalışmasının ne zaman yapıldığını merak ettiklerini söyleyerek,  “Bu yatırımın çevremize vereceği kirlilik, gürültü trafik yükü, insan gücü, sosyal ve psikolojik etkileri araştırılmış mıdır? Kaygımız siyasi değil yaşam kaygısıdır” diye konuştu. Tanta, daha sonra sözü Mimarlar Odası Başkanı Yalçın Ergen’e bıraktı.

 

Ergen, kenti yönetenlerin sık sık Kocaeli’nin sanayiye doyduğunu söyledi ve şöyle devam etti; “2025 yılında bu kentte 3,5 milyon insan yaşayacak diyen kent yöneticileri, nitelikli sanayi yerine her türlü sanayiyi kabul ederek, bu kentte bu sayıda insanı nasıl yaşatacaktır? Bu gidişle bu kent milyonlara mezar olacak. Demir- çelik entegre tesislerinin bu kentte yapılmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Fabrika, OSB, liman, tersane, taşocağı adı altında yaşam alanımızın daha fazla talan edilmesine müsaade etmeyeceğiz”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat