Özdilek

Kültür/Sanat

Spastik Çocuklar Derneği Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde

Geçtiğimiz günlerde Turizm Haftası dolayısıyla Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın davetiyle güzel bir kahvaltının ardından yarım günlük bir gezi ile, Darıca Fa

14 Mayıs 2017 Saat: 00:19
Spastik Çocuklar Derneği Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde
Spastik Çocuklar Derneği Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde

Geçtiğimiz günlerde Turizm Haftası dolayısıyla Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın davetiyle güzel bir kahvaltının ardından yarım günlük bir gezi ile, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı gazeteciler olarak ziyarette bulunduk.

Bu gezide hayvanat bahçesinin Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın’la tanıştım. Oldukça ilgili yaklaşımı ve gezi boyunca bize eşlik etmesi güzeldi. Bu eşlik esnasında hayvanların özel gereksinimli bireylerin rehabilitasyonu konusunda ki sorularıma; bana zaman zaman bu konuda çalışmalarının olduğundan bahsetti. Farkındalığı ve manevi değerlere önemi beni sevindirmişti. Bu paylaşıma istinaden Kocaeli’nde yaptığım özel gereksinimli birey çalışmalarımdan bahsettim. Aynı hafta Kocaeli Genç Fikirler Derneği’nin düzenlediği Ulusal Engelsiz Zirve’de konuşmacı oluşum sebebiyle algılarımın bu konulara daha da açık olduğu bir dönemdi.

Davetleri olursa özel gereksinimli çocukları ve ailelerini hayvanat bahçesine getirmek istediğimi belirttim. Gökmen Aydın sayı sınırı koymayarak bu çağrıma; ‘’ sizleri misafir olarak Faruk Yalçın Zoo olarak misafir etmek ve bizde bir destek vermek isteriz’’ diye belirtti.

Bu davete istinaden Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş’i arayarak konudan bahsettim. Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği önderliğinde bazı özel gereksinimli birey derneklerinin üyeleri, çocukları ve aileleri ile beraber yaklaşık 30 kişilik bir gurupla geçtiğimiz Pazar günü Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na ziyarette bulunduk.

Bizi belirlediğimiz saatte Pazarlama sorumlusu Nurdan Berber karşıladı. Hayvanat bahçesi hakkında mini bir brifing ile beraber tüm gezi boyunca bize eşlik etti. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na, Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın’a buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği olarak Başkan Nurel Ergüneş Aydın’a iletilmek üzere bir plaket sunumunda bulundu.

Özel gereksinimli bireylerin eğitimi ve rehabilitesinde doğa ve hayvanların önemli bir yere sahip olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu tarz çalışmalar artırılarak çocuk ve bireylerin gelişiminde kullanılmasının önemi dillendirilmeli bu konularda farkındalıklar artırılmalıdır.

Özel gereksinimli bireyle ve aileleriyle güzel bir gün geçirdik ve gezi sonrası Eskihisar’da bir yemek molası veren katılımcılar mutlu olarak ayrıldılar.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat