Özdilek

Siyaset

SP ‘den Kararlı Duruş ,Taş Ocağına Karşıyız!

Taş ocağına karşı eylemler hız kesmiyor. bu hafta da Sakarya ve Kocaeli İl ve İlçe temsilcilerinin kalabalık katılımıyla Saadet Partililer gür seslerini ve kararlı bir şekilde duyurdular.

23 Aralık 2012 Saat: 20:43
SP ‘den Kararlı Duruş ,Taş Ocağına Karşıyız!
SP ‘den Kararlı Duruş ,Taş Ocağına Karşıyız!

 Öğlen saatlerinde taş ocağının yapılacağı yerde bir araya gelen partililer adına konuşan ve kendiside Maşukiyeli olan il başkanı Sinan Ejderoğlu, Maşukiye`ye göz dikenlere göz açtırmayacaklarını kaydetti. Öte yandan eski il başkanı Mehmet Aras ise Maşukiye`deki taş ocağına karşı çıkarak, oradaki taşları, bu karara ‘evet` diyen yöneticilerin kafalarına atacaklarının belirtti.

 

Saadet Partisi (SP), her ay düzenlediği il divan toplantısını Kartepe Nacip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi`nde gerçekleştirdi. Toplantının gündemini tüm ili ilgilendiren Maşukiye Yanıkköy`deki açılması planlanan taş ocağı oluşturdu. Toplantı sonrasında SP`liler, konvoy halinde taş ocaüğının açılmasının planlandığı Maşlukiye Yanıkköy`e doğru yola koyuldu.

 

Kararlı Duruşları Dikkat Çekti.

Burada bir araya gelen SP GİK üyesi Ahmet Kul, il başkanı Sinan Ejderoğlu, Sakarya SP İl Başkanı Eyüp Yıldırım, ilçe başkanları, eski il başkanı Mehmet Aras, Yanıkköy Muhtarı Sibel Baykal, Soğuksu Muhtarı Zülküf Abaydın ve partililer, taş ocağına karşı durarak, sloganlarla AKP`yi eleştirdi. Taş ocağına karşı pankartların asıldığı eylemde katılımcılar basın açıklaması yaptı.

Baykal:karardan Acilen  Vazgeçmeleri Gerekmekte  

İlk açıklamayı Yanıkköy Mahalle Muhtarı Sibel Baykal yaptı. Baykal, yaptığı konuşmada, başka yerler için alternatif sunduklarını yineleyerek, “Biz kendisine başka yerler için alternatifler sunduk. Alternatif olmadığını söylediler. 160 dönüm Yanık Köy, 160 dönüm de Maşukiye`den olmak üzere toplam 320 dönüm araziyi yok edecekler. Acilen bu karardan vazgeçmeleri gerekmekte” dedi.

 

 

Bayramin; Destek verenler  Çoğalmaya Devam Ediyor  

 

Kartepe Turizm Derneği Başkanı Orhan Bayramin ise destek verenlerin çoğaldığını belirterek, “Bu yeşil ormanı yok etmek kimin haddine. Buralara göz dikenlere göz açtırmayacağız. 6 ay önce başladığımızda kimse yoktu, ancak şimdi destek verenleri görünce davamızda haklı olduğumuzu gördük. Bu taş ocağının açılması durumunda 2 bin ağaç yok edilecek” dedi ve yetkilileri tekrar uyardı.

 Yıldırım; Ekolojik Denge Bozulacak

Eyleme katılanlar arasında yer alan Sakarya SP İl Başkanı Eyüp Yıldırım ise taş ocağının çevreye çok zarar vereceğini kaydetti. Yıldırım, “Burada taş ocağı açılmasın. Açılması durumunda 1 milyon kişinin kullandığı içme suyuna zarar verilecek. Meyve bahçeleri zarar görecek. Ekolojik denge bozulacak. Vatandaşın hakkını savunacaklarına yandaşın hakkını savunuyorlar” diyerek yöneticileri eleştirdi.

Ejderoğlu; Belediye Başkanlarının Vicdanlarını Dinlemesini İstiyoruz,

 Son olarak konuşan il başkanı Sinan Ejderoğlu,  yaptıkları eylemle net duruşlarını gösterdiklerini ifade etti. Ejderoğlu, “Bu durumun karşısındayız. Eğer bayrağımızı buraya açtıysak oy için değil taş ocağına net duruşumuzdan dolayıdır. Ormanla gölü birbirinden ayırmayın. Bazı belediye başkanları vicdanlarının el vermediği gibi açıklamalarda bulunuyor. Biz sadece vicdanlarını dinlemelerini istiyoruz ve ona göre açıklama yapsınlar. Burası bir taş ocağı değil, burası orman. Taş ocağına gidin taşı oradan çıkarın” şeklinde konuşarak yöneticileri uyardı.

 Aras; Bu Taşlar ,Taş Ocağına Evet Diyenlere!

Yapılan eylemin sonrasında ise kısa ve öz olarak taş ocağına karşı görüşünü bildiren eski il başkanı Mehmet Aras, taş ocağı yapıldığı taktirde, buradaki taşları bu karara ‘evet` diyen yöneticilerin kafalarına tek tek atacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından parti tarafından yapılan pilav, et, tatlı ve ayran dağıtıldı. Öte yandan sise yöresel türküler çalındı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat