Özdilek

Siyaset

SP’de Aras Dönemi

SP'nin Pazar günü gerçekleştirilen il kongresi mevcut Başkan Sinan Ejderoğlu ile Mehmet Aras yarıştı . Kazanan Mehmet Aras oldu.

3 Şubat 2013 Saat: 23:31
SP’de Aras Dönemi
SP’de Aras Dönemi

Mehmet Aras "Efsane Başkan" sloganlarıyla kürsüye gelince salonda alkış fırtınası koptu. Oy kullanma işlemine geçilmeden önce Mehmet Aras adeta yok sayıldı listesi bile okunmadı.

         Buna rağmen Mehmet Aras 258 oyla kongreyi kazandı. Sinan Ejderoğlu'da 173 oyda kaldı.

 

       S P'nin il kongresi Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın da hazır bulunduğu kongrede mevcut başkan Sinan Ejderoğlu'nun karşısına çıkan Mehmet Aras salonda en ön sırada Mustafa Can Hüseyin Küçükkesikin Ali Şükrü Bayraktar ile birlikte oturarak kongrenin başlamasını bekledi.

 

Mehmet Aras’’Sinan Ejderoğlu’nun başkan seçildikten sonra ilçe başkanlarını görevden alacağım" şeklindeki açıklamasını talihsizlik olarak nitelendirdi. İktidar partisinden kendisine Belediye Başkanlığı teklifi geldiğini, fakat AKP'den aday olmaktansa Saadet Partisin’de çaycı olmayı tercih edeceğini söyledi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,Şevket Kazan ile birlikte Sabancı Kültür Merkezi'ndeki yerini aldı. Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcı Hasan Bitmez GİK Ahmet Kul, Murat Solak, Nedrettin Çalışkan ,Eyüp Yıldırım, Alaattin Çakmak seçildi

 

Sinan Ejderoğlu şöyle konuştu: "Sekiz ay önce il Başkanlığı'na atandığımda arkadaşlarla bir araya gelerek önümüzdeki yerel seçimlere ve genel seçimlere en güçlü şekilde hazırlamayı hedef koyduk. Milli Görüş’ün temsilci Saadet Partisini en iyi temsil etmek için yoğun bir çalışmaya girdik. Hepinizin bildiği gibi Arakan nerededir? Diye bilmeyen insanlara Saadet partisi vasıtasıyla yardımlar gönderdik."

"Suriye ile ilgili 2 yıl önce ne dediysek şu an tüm siyasi partiler bizim dediğimiz noktaya geldi. Bizim bütün gayretimiz 2014 yerel ve 2015 genel seçimlerde Saadet Partisi’ni iktidara taşımaktır dedi. Bu kongremizin heyecanımıza heyecan katmak için yapılmıştır,Kocaeli’de tüm belediyeleri alacağız. Türkiye’de teşkilat çalışmalarında başarılı olan Kocaeli yine örnek olacaktır."

 

Efsane Başkan sloganları ile kürsüye gelen Mehmet Aras'ta şöyle konuştu: "Genel Başkanımdan özür dileyerek ceketimi çıkardım. Ak Partinin defterini dürmek için buradayım.Hatay’dan Bursa’dan Ankara’dan Sakarya’dan buraya teşrif veren salonu dolduran dava arkadaşlarım hoş geldiniz. Mehmet Aras'ın il başkanlığı talebi yoktur. Ömrüm başkanlıklarla geçti. Hüseyin Tanrıverdi’nin Salim Uslu’nun Genel Başkanıydım. Biz 18 belediye başkanıydık,16 tanesi bohçasını alıp kaçtı biz 2 kişi kaldık."

 

"Mehmet Aras Ak Parti ye geçseydi Kartepe belediye başkanıydı ama gömlek değiştirenlerin belediye başkanı olmaktansa Saadet Partisinde çaycı olurum. Benim hedefim Saadet Partisini iktidara getirmek. Özal bizi İktisad toplantısına çağırdı. Koltuklar gelip geçicidir baki kalan yapılan hizmetlerdir. İl başkanım benim kardeşim, TV' de genel merkez benim arkamda Aras’a destek veren ilçe başkanlarını görevden alırım dedi. Bu uslup iyi değil. Ben seçimde kaybetsemde bu yolda neferim. Ben sizden adayım oy verin dedim mi? Demedim demem de diyerek kürsüden indi."

 

Mehmet Aras’tan sonra kürsüye gelen İl başkanı Sinan Ejdroğlu ‘’ Mehmet ağabeyin aday çıkma sebebini algılayamadım. Perşembe gününe kadar 3 damarım tıkalı dedi ama ne olduysa 3 damarı birden açıldı. Mehmet ağabey Ak Parti’nin defterini beraber dürmeyecek miydik? 8 ay boyunca beraber çalıştık bana hep destek verdi. Aday çıkacağını gazetelerden öğrendiğimde arkadaşları topladım.”

“Delegelerin hiç birini aramadım, çok üzülerek söylüyorum ki öyle bir çalışacağız ki çalışarak iktidar olacağız. Sinan Ejderoğlu konuşurken salonda gergin anlar yaşandı.Şevket Kazan'da’’ Erbakan hocam he zaman siyasi yasaklı olsa Elhamdulillah bende yasaklı oldum"dedi.

 

Son olarak kürsüye gelen Genel Başkan Mustafa Kamalak şöyle konuştu: ‘’Bizim siyasetimizi kuru bir siyaset olarak görenler varsa boşa görüyorlar. Yolumuz haktır davamız haktır elhamdülillah. Devlet tarafından siz hakkı İslami savunuyorsunuz diye kapatıldık. Özeti budur."

 

 

"Mustafa Kamalak'ında onlarla yolu aynıdır. Yolumuz Erbakan’ın yoludur. Davamız Erbakan’ın davasıdır. Amacımız da Erbakan’ın amacıdır. Bu zamana kadar vefatından sonra Erbakan’ın ilkelerine ters bir davranışımızı kimse göremedi. Bu partiyi yükseltmek sizlere düşmektedir. Bir davanın hakkını ilahi adalete uygunluk biçiminde olmalı. Çoğu gitti azı kaldı. Biz buradan on üç tane belediye başkanı istiyoruz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat