Özdilek

Çevre

Sözünüzü tutun taş ocağını kapatın

  Kocaeli Körfez İlçesi Hereke bölgesi sakinleri, Hereke’de bulunan ve 2015 yılında kapanacağı söylendiği halde kapanmayan ve genişletilmesi düşünülen Taş Ocağına tepki göstermek için yürüdü.

14 Aralık 2015 Saat: 12:54
Sözünüzü tutun taş ocağını kapatın
Sözünüzü tutun taş ocağını kapatın

 Kocaeli Körfez İlçesi Hereke bölgesi sakinleri, Hereke’de bulunan ve 2015 yılında kapanacağı söylendiği halde kapanmayan ve genişletilmesi düşünülen Taş Ocağına tepki göstermek için yürüdü. Vatandaşlar yetkililerden verdikleri  sözleri tutmasını istedi.

 

Körfez İlçesi Yukarı Hereke mevkiinde 10 yıldan bu yana işletilen ve bölge sakinlerinin tepkilerini alan Taş Ocağı’nın, 2015 yılında kapatılacağı söylendi. Ancak kapanması beklenen taş ocağı ile ilgili genişletme ve faaliyetlerine devam edilmesi yönünde atılan adımlar, bölge halkını ayaklandırdı. Geçtiğimiz günlerde proje ile ilgili olarak yapılmak istenen ÇED toplantısını protesto ederek yaptırmayan bölge sakinleri,  Pazar günüde 2 ayrı noktadan taş ocağına yürüyüş gerçekleştirerek tepkilerini dile getirdi.

2 AYRI GURUP OLARAK YÜRÜDÜLER  

Taş ocağının bir an önce kapatılmasını isteyen ve tepkilerini dile getiren 2 ayrı gurup, Hereke Kent Meydanı’ndan ve 17 Ağustos Meydanı’nda taş ocağına yürüdü. Jandarmanın güvenlik tedbirleri altında gerçekleşen yürüyüşe Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, ilçe yönetiminden Yelda Pişkin, Aliye Altınok, Fadime Uslu, Asım Taşlıoğlu, Baki Tunç, Melek Fırıncı, Yaprak Fidan, Körfez Halkevleri ve bölge halkı katıldı.

DÖVİZ VE SLOGANLARLA 

Toplanan guruplar ellerinde “Hereke’de Taş Ocağı’na Geçit Yok” ve “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” dovizleri taşıdı. Ayrıca “Susma, Haykır Taş Ocağına Hayır” sloganları attı. Yaklaşık 3 kilometre yol yürüyen grup, n Taş Ocağı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok gerçekleştirdi.

SÖZÜNÜZÜ TUTUN 

Taş Ocağı’nın çevreye ve kendilerine verdiği zararın, artık bölge halkında sabır bırakmadığını ifade eden Altınok “Taş Ocağı’nın 2015 yılında kapanacağını söyleyen yetkililer, söz ağıdan bir kez çıkar. Sözünüzü tutun ve mevcut taş ocaklarını hazırlanmakta olan organize taş ocakları bölgesine taşıyın. Beldemizde yeni bir taş ocağı açabileceğini düşünenler hayal görmektedir. Sonuç olarak 2015 yılında kapatma ve taşınmasına söz verilen taş ocaklarının en geç 6 ay içerisinde yeni yerlerine taşınmaları, kapanan taş ocaklarının radyasyonlu tehlikeli atık, curuf, baca tozu veya kül dökülmesine son verilmesi ve dökünenlerinde bir an önce başka yerlere nakledilmesi, kapanacak taş ocaklarından elde edilecek alanların konut alanı olarak düzenlenmesi, nihai olarak TOKİ tarafında yana yakıla arsa arandığı da göz önünde bulundurulursa taş ocaklarının nakledilmesi beldemizin gelişmesinin önünü açacaktır” dedi. Yapılan açıklamalar sonrası gurup olaysız dağıldı.

NET HABER AJANSI (NHA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat