Özdilek

Siyaset

SÖZÜNÜZDE DURUN

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Üniversitesi konusunda mecliste AKP Kocaeli milletvekillerini eleştirdi: “Gebze’ye üniversite sözünüzde durun, Fikri Işık’tan yanıt bekliyorum.Bunu nasıl telafi edeceksiniz?”dedi.

7 Haziran 2013 Saat: 13:27
SÖZÜNÜZDE DURUN
SÖZÜNÜZDE DURUN

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM kürsüsünde dün yaptığı konuşmada, 5 yeni üniversitenin arasında Gebze Üniversitesi’nin bulunmamasını sert bir dille eleştirdi. Kaplan özellikle AKP’nin Kocaeli milletvekillerini eleştirerek, Fikri Işık’ın kürsüden bu konuda açıklama yapmasını istedi.

Kaplan, konuşmasında, “CHP olarak 14.12.2011 tarihinde, Gebze Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulması için kanun teklifi verdik. Ne yazık ki AKP oylarıyla bu kanun teklifimiz reddedildi. Oysa bugün mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler, seçim meydanlarında Gebze bölgesinde yeni bir üniversite kurulması noktasında hem fikirlerdi ve söz vermişlerdi. Yine hatırlarsınız, bu kürsüden Gebze bölgesinin sorunlarını dile getirirken Gebze’nin birinci sorununun, öteden beri hak ettiği il olma talebinin yanı sıra il olmadan da önemli olan Gebze Üniversitesi’nin kurulmasını talep etmiştik. Gebze’de kontrolsüz büyüyen sanayileşme ve beraberinde hızla göç alması, çarpık kentleşmenin getirdiği olumsuzlukları azaltmak için, kent kültürünü benimseyen, çağdaş yaşamı arzulayan ve Gebzeli olma bilincini öne çıkaran, özgür düşünebilen, insan haklarına saygılı, ilçesini, ülkesini ve milletini seven nesiller yetiştirmek için üniversite bizim için vazgeçilmezdir. Göç nedeniyle yaşam tarzlarının farklı olduğu bu kentte, ortak yaşam alanları ve sosyal donatılarıyla zenginleştirilmiş bir kent kültürünü benimsetmek, Gebze halkıyla kültürel ve sportif olarak entegre olmuş, sanayisiyle Ar-Ge çalışması yapabilecek bir üniversite bizim için vazgeçilmezdir. Biz bu nedenle böyle bir kanun teklifini hazırlamış olduk. Bizim teklifimiz reddedildi. Üstelik AKP’nin Kocaeli milletvekillerinin ret oyu vermesiyle” şeklinde konuştu.

 

Gebze halkına söz vermişlerdi

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, AKP Kocaeli milletvekillerinin Gebze halkına üniversite sözü verdiklerini kaydederek, “Kocaeli milletvekilleriyle sonradan yaptığım görüşmede, “Siz haklısınız, biz de seçim döneminde böyle bir söz verdik. Sözümüzü yerine getireceğiz. Sizin verdiğiniz kanun teklifini reddettik ama bekleyin biz vereceğiz, siz bize destek verin” demişlerdi. Sayın Işık, bu kürsüden yanıt vermenizi istiyorum. Siz Kocaeli ve Gebze’deki medyaya şu sözü verdiniz, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Gebze Üniversitesi kuracağız. Bizim istediğimiz gibi olmasa da mevcut bulunan GYTE üzerinden 4 yeni fakülte ile kuracağız ve öğrenime açacağız” dediniz. Hem eğitim komisyonunun başkanısınız, hem 5 yeni üniversite kuruluyor, hem siz Gebze halkına söz vermiş olmanıza rağmen sözünüzü yerine getiremiyorsunuz” dedi.

 

Nasıl telafi edeceksiniz?

 

Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu bölgedeki insanlara haksızlık yapıldı dediğimde, “Sen Kocaeli’nin değil Gebze’nin milletvekilisin’ diyorlar. Size bir şey hatırlatmak istiyorum. Kocaeli’nin nüfusunun yüzde 48’i Gebze bölgesinde yaşamakta. 45 bin Kocaeli Üniversitesi öğrencisi, 35 Meslek Yüksek Okulu var. Üzülerek söylüyorum 1 tane öğrenci ve MYO Gebze bölgesinde değil. Şimdi soruyorum, 7 milletvekilinin olduğu sizin partinizde, bir milletvekilinizin eğitim komisyonu başkanı ve bir milletvekilinin bakan olduğu partinizde verilmemiş bir sözü yerine getirmemiş olmanın yanı sıra, Gebze’ye yapılan bu haksızlığı ve özellikle milli eğitimin okullar açısından, sınıflarda kişi başına düşen öğrenci açısından göz önüne getirdiğimizde sayın bakanıma ve milletvekillerime sormak istiyorum, bunu nasıl telafi edeceksiniz, Sayın Işık çıkıp şu kürsüden 2013-2014’de eğitim-öğretime açacağım dediğiniz Gebze Üniversitesi sözünüzde durmanızı istiyorum”

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat