Özdilek

Güncel

"Sorumlusu AKP politikalarıdır"

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB yaptığı ortak basın açıklamasında facianın sorumlusunun AKP hükümetinin özelleştirme politikaları olduğunu söyledi.

15 Mayıs 2014 Saat: 10:57
"Sorumlusu AKP politikalarıdır"
"Sorumlusu AKP politikalarıdır"

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB adına basın açıklaması yapan KESK Şubeler Platformu Şube Sekreteri Gülizar Ateş, "Soma'da yüzlerce işçinin canına mal olan patlama kaza değil, yeterli iş güvenliği tedbiri alınmadığı için göz göre göre gelen bir iş cinayetidir. AKP Hükümetinin yıllardır bütün itirazlara rağmen ısrarla sürdürdüğü özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamaları, daha az işçiye daha çok iş yaptırmayı esas alan, patronların aşırı kar hırsı uğruna sömürüyü arttırma politikaları, her yıl iş cinayetlerinde binlerce işçinin hayatını kaybetmesine neden olmaktadır" dedi.

 

29 Nisan'da üç muhalefet partisinin milletvekili tarafından verilen "Araştırma Komisyonu" kurulması önerisi AKP milletvekillerin oyları ile reddedilmiş olması, Soma'da yaşanan katliamın asıl failinin kim olduğunu açıkça göstermektedir. Hiç bir denetime tabi olmayan, uzun mesai saatlerinde çalışmak zorunda kalan, sendikalaşmanın önü fiilen ve hukuki pek çok biçimde kesilen, güvencesizliğin ve taşeronluğun yaygınlaştırılması sonucunda ülkemiz bir işçi mezarlığına dönüştürülmüştür. Soma Maden işçileri bugün özelleştirmenin, taşeronlaştırmanın bedelini canlarıyla ödemişlerdir.

 

Bu katliamın faili, sicili iş cinayetleri ile dolu olan Soma Maden İşletmeleri A.Ş.'dir. Bu katliamın sorumlusu, işçilerin emeğine ve hayatına el koyan bu taşeron düzenini yasal hale getirenlerdir. Sorumlular, bir cinayet şebekesi gibi çalışan sermayeye teşvikleri peşkeş çekerken işçileri ucuz bir maliyet haline getirenler ve işçilerin yaşamlarına üç kuruş biçenlerdir. Yüzlerce işçinin can verdiği bu katliamın sorumlusu iş cinayetlerine "Kader" diyenlerdir. Sorumlusu AKP iktidarıdır" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat