Özdilek

Güncel

Sorgu odası için Baro bilgi istedi

Özel okullarda, dershanelerde ve öğrenci yurtlarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen genelge ile öğrencilerin müfettişler tarafından sorgulanmasına yönelik iddialar için Kocaeli Baro Başkanı Av. Tamer Solakoğl

18 Mart 2014 Saat: 18:01
Sorgu odası için Baro bilgi istedi
Sorgu odası için Baro bilgi istedi

Sorgulama iddialarının, çocuk hakları yasasına aykırı olduğunu belirten Baro Başkanı Solakoğlu, bilgi edinme kanunu kapsamında valiliğin konu ile ilgili kendilerine net bilgi vermesini istedi. Böyle bir uygulamanın olup olmadığı konusunda kesin bilgi almak istediklerini belirten Solakoğlu, “Eğer böyle bir uygulama varsa bunu doğru bulmayız.”dedi.

Solakoğlu, “Çocuk Hakları Merkezi, Milli Eğitim Müfettişleri tarafından özel okullar, dershaneler ve yurtlarda seçilen öğrencilerin müdür odalarına alınarak çeşitli sorular sorulduğu bilgisi geldi. Bu konuda bilgi edinme yasası kapsamında valilikten bilgi istedik. Bu uygulama çocuk hakları açısından ülkemizin uluslar arası ve ulusal düzenlemelere aykırı. Bu çocukların duygusal yönden istismar edici bir uygulama olabilir. Biz böyle bir uygulamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Eğer böyle bir duru varsa sona erdirilmesini istiyoruz. Çocuk Koruma Kanuna ve Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Anlaşmasına aykırıdır” dedi.

Baro başkanlığı tarafından bilgi edinme yasası kapsamında valiliğe verdikleri dilekçede ebeveynlerin izni olmadan çocuklara sorular sorulduğunun altını çizdiklerini belirten Solakoğlu, “Biz valilikten Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere böyle bir genelge gönderilip gönderilmediğini, eğer gönderilmiş ise bu konuda il genelinde bir uygulama yapıldı mı? Uygulama yapılmışsa hangi okullarda ve nasıl yapıldı? Uygulamada çocuklara yöneltilen soruların mahiyeti hakkında bilgi istedik” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat