Özdilek

Kültür/Sanat

Sonunda Pişmaniye heykelimizde oldu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Uzun zamandır düşünülen ,hatta nasıl olacağı konusunda STK ların da fikir yürüttüğü destek verdiği pişmaniye heykeli birden bire ortaya çıkması şehirde şaşkınlık yarat.

 

 

İzmit Belediyesi tarafından sahip çıkılan pişmaniye ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın gayretleri ile unutulmaya yüz tutan ve başka iller tarafından sahiplenen İzmit Pişmaniyesi tekrar marka haline gelip aranan bir tatlı olması hedefleniyor.

PİŞMANİYE İZMİT’İNDİR

Başkan Doğan,kentin en önemli markası olması gereken pişmaniyenin ilgisizlik yüzünden   unutulmaya ve başka kentler tarafından sahiplenmeye başlandığını hatırlatarak” Göreve gelir gelmez pişmaniyenin İzmit’in tatlısı olduğunu ortaya koyup çalışma başlattık.İlk etapta pişmaniyeyi hem ülke hem de dünya gündemine getirmek için 40 yıldır düşünülen fakat bir türlü yapılamayan pişmaniye festivalini düzenledik. Festival çerçevesinde rekor denemsi ile rekorlar kitabındaki yerimizi aldık. İlkini geçen yıl yaptığımız ve büyük ses getiren Pişmaniye Festivalinin ikincisini de geçtiğimiz Temmuz ayında yaptık ve bu da büyük ilgi gördü. Pişmaniyenin logosunu belirleyip,patentini aldık.Pişman dergisinin yanı sıra Pişman karakterini oluşturduk.Şimdi de Pişman’ın çizgi filmini yaptırıyoruz. Pişmaniye şarkısı ile bu alanda farklı bir çalışa imza atmakla kalmayıp pişmaniye heykelini de yaptırıyoruz. Yaklaşık 15 gün sonra pişmaniye heykeli de tamamlanmış olacak. Heykeli, Kent Estetik Kurulu’nun uygun gördüğü SEKA Tüneli üzerine koyacağız” dedi.

2,5 TON AĞIRLIĞINDA

Emekli eğitimci,heykeltıraş Hüseyin Kodan tarafından tasarlanan 8 metre uzunluğundaki 2,5 ton ağırlığındaki pişmaniye heykelinin konacağı D-100 Karayolu SEKA Tüneli üzerindeki çalışmalar devam ediyor. 2 metrelik bir kaide üzerindeki heykel,pişmaniye çekilmesini sembolize ediyor. Başkan Doğan,SEKA Tüneli üzerindeki çalışmaları denetleyip pişmaniye heykelinin tasarımını yapan Hüseyin Kodan’dan çalışma hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat