Özdilek

Güncel

Sönük, gergin tören

Vatanın düşmanlardan temizlenmesini, ulusun bağımsızlığını kazanmasını sağlayan 30 Ağustos Zaferi’nin 91 nci yıldönümü, ilimizde çok tatsız kullandı. 30 Ağustos törenlerine halk ilgi göstermedi. Geçen yıl olduğu gibi, Valilik

30 Ağustos 2013 Saat: 20:17
Sönük, gergin tören
Sönük, gergin tören

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili İzmit’teki ilk tören sabah Vilayet Bahçesi’nde Atatürk anıtı önünde yapıldı. Devletin yeni bayram kutlama protokolüne göre, Meclis’te bulunmayan partilerin temsilcileri, tören alanına alınmadı, Atatürk anıtına çelenk koymalarına izin verilmedi. Vilayet Bahçesi’ne çelenkleri ile gelen DSP ve İşçi Partisi yöneticileri, bahçeye alınmamalarını protesto ettiler.

Valilik bahçesindeki törene Vali Ercan Topaca, Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ve Haydar Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü katıldı. İşçi Partisi İl Başkanı Nevzat Sağdıç ile DSP İl Başkanı Selman Gülpınar da tören alanına geldiler ama, törene alınmadılar. 30 Ağustos törenlerine, askeri erkan eksiksiz katıldı. Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, Donanma Komutan Vekili Deniz Hava Üs Komutanı Hakan Üstem, Başsavcı Emin Özler, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Coşkun, Baro Başkanı Tamer Solakoğlu da törendeydi.

ALKIŞLI PROTESTOLAR

Atatürk Anıtına parti çelenklerinin konulmasına izin verilmeyen DSP ve İşçi Partisi yöneticileri, bu tavra tepki gösterdiler. İP üyeleri, Valilik Bahçesinde bir süre alkışlı protesto yaptılar.

Valilik bahçesindeki törenlerin ardından Doğu Kışla yanındaki tören alanına geçildi. Buradaki resmi geçit törenine de halkın katılımı çok düşük kaldı. Tören alanında Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Kurmay Albay Orhan Aksoy, 30 Ağustos zaferinin önemini anlattı , “Bu zafer, tarihe altın harflerle yazılmış zaferdir. Bu zafer, kahraman ordumuzun ve asil milletin şanlı tarihimize armağanadır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat