Özdilek

Siyaset

Sonuç, CHP ve MHP’nin ürünü

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçin sonuçlarını değerlendirdi.

12 Ağustos 2014 Saat: 17:28
Sonuç, CHP ve MHP’nin ürünü
Sonuç, CHP ve MHP’nin ürünü

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, düzenlediği basın toplantısı ile cumhurbaşkanlığı seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendirdi. Açıklamasında ilginç ifadeler kullanan ilçe başkanı Yıldırım, seçimin kaybedilmesindeki en büyük sorumlunun adayı çıkaranlar olduğunu söyledi.

 

SUÇLU, CHP VE MHP’DİR

Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçimi kazanmasını sağlayan en önemli etkenin çatı aday projesi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Eğer her parti kendi adayını çıkarsaydı ikinci turda bir çatı aday belirlenebilirdi. Ama öyle olmadı. CHP ve MHP, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ilk turda çatı aday göstererek Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçilmesinde pay sahibi oldu” diye konuştu.

 

ADAY GEÇ TANITILDI

Daha önce İhsanoğlu için yüzde 50 artı 1 oy oranı hedeflediklerini dile getiren Yıldırım, “Fakat ancak İzmit’te 43,5 oy alabildik. Hedefimize ulaşamadık. Bunun farklı sebepleri var. Bunlardan biri adayın çok geç kamuoyuna lanse edilmesiydi. Keşke ilk turda tüm siyasi partiler kendi adaylarını gösterebilseydi ve ikinci turda çatı adayı oluşturulabilseydi. Ancak o zaman seçilebilecek bir oy potansiyeli yakalayabilecektik. CHP ve MHP’nin çatı aday projesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçilmesini sağladı” dedi.

 

DERS ÇIKARMALIYIZ

Başta CHP olmak üzere tüm partilerin kendisini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, 12 yıldır ülkeyi yöneten Recep Tayyip Erdoğan’a karşı CHP başta olmak üzere 10 siyasi partinin desteğiyle aday olarak çıktı. Yurttaşlara Erdoğan’a karşı ciddi bir alternatif olduk. Ama çatı adayın yeterince oy alamadığını gördük. Neden böyle oldu diye tartışmak yerine seçim sonuçlarını CHP başta olmak üzere ciddi bir şekilde gözden geçirmek gerekiyor” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

Sözlerini cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı kutlayarak sürdüren ilçe başkanı Selman Yıldırım, Erdoğan’ın tüm ülkeyi kucaklaması gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Umarım seçilen cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 76 milyon yurttaşımızın tamamını kucaklar ve balkon konuşmasında söylediklerini gerçekleştirir. Kendisine oy verenin de vermeyenin de cumhurbaşkanı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÖRGÜTLER YORGUN

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı tarih 7 yıl önceden belliydi. Fakat buna karşın aday 1 buçuk ay kala açıklandı. Yani adayımız çok geç açıklandı. İl ve ilçe teşkilatlarında adayı tanıtacak yeterli materyaller bile yoktu. Bunun yanı sıra örgütlerimiz yerel seçimden çıkmıştı ve birçoğu başarısız olmuştu. Üzerimizde bir yorgunluk vardı. Bu kadrolarla tekrar bir seçim çalışması içerisinde girmeye çalıştık. Ayrıca adayımızın hitabet sorunu vardı. Bu adayı çıkaranlar gerekli alt yapıyı da oluşturmamıştı ve başarısızlık kaçınılmaz oldu” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat