Özdilek

Kültür/Sanat

Son iftar Darıca'da Açıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 12 İlçeye yaydığı iftar programları Darıca İlçesindeki etkinliklerle sona erdi. Binlerce vatandaşın hep beraber oruçlarını açma şansı yakaladığı iftar programı Darıca Dudayev Parkı'nda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan Ayı'ndaki iiftar programlarının sonuncusu Darıca sahilindeki Dudayev Parkı'nda gerçekleşti. Darıcalıların uğrak mekanlarından olan parktaki etkinlikte binlerce vatandaş oruçlarını açmak için bir araya geldi. Vatandaşlar kentin dört bir yanındaki birçok yerde olduğu gibi sahil kenarında hizmete sokulan parkta oruçlarını açma şansını yakaladı.

SAHİL KENARINDA ORUÇLAR AÇILDI

Etkinliğin yapıldığı alanda birçok yere kurulan yemek dağıtım noktaları sayesinde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşmadan kısa sürede yemeklerini aldı. Vatandaşlara su, hurma, çorba, pilav, etli bezelye ve Kemalpaşa tatlısından oluşan iftar menüsü ikram edildi. Vatandaşların bazıları hasırlarda oruçlarını açarken bazıları da eşsiz güzellikteki sahilin kenarında bulunan oturaklarda açmayı tercih etti.

 

ENGELLİLERE DESTEK

İftar programında engelli vatandaşlar için yapılan çalışma ya devam edildi. Masalarda bulunan şişe sularının kapakları engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için bir kutuda toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da su şişesinin kapağını vererek kampanyaya destek verdi. Yetişkinler çalışmaya bireysel destek verirken çocuklar masalardaki kapakları toplayarak kutuya attılar. Toplanan beş bin kapak engelli bir vatandaşımıza tekerlekli sandalye olarak geri dönmüş oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat