Özdilek

Siyaset

SOLAKOĞLU, “FEYZİOĞLU’NUN ARKASINDAYIZ”

Kocaeli Barosu Başkanı Av. M. Tamer Solakoğlu, Danıştay’ın 146. Kuruluş Yıldönümü töreninde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına Başbakan tarafından aşırı tepki gösterildiğini ifade edere

13 Mayıs 2014 Saat: 21:09
SOLAKOĞLU, “FEYZİOĞLU’NUN ARKASINDAYIZ”
SOLAKOĞLU, “FEYZİOĞLU’NUN ARKASINDAYIZ”

Kocaeli Barosu Başkanı Av. M. Tamer Solakoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Türkiye Barolar Birliği Başkanımızın konuşmasının içeriği, törene katılanların,  hoşuna gitmemiş olabilir. Yine bu konuşma süre yönünden, protokol geleneklerine göre uzun olmuş olabilir. Ancak sadece bu nedenlerle, Sayın Başbakan tarafından Barolar Birliği Başkanımıza gösterilen aşırı tepkiyi doğru bulmamaktayız.

 

Sayın Feyzioğlu’ nun, demokratik hukuk devletinde çok açık bir şekilde ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilecek konuşması, başka ortam ve zamanlarda herkes tarafından cevaplandırılabilir ve eleştirilebilir. Buna rağmen, Sayın Başbakan tarafından gösterilmiş olan tepki demokrasi kültürümüzün eksikliğini bir kez daha göstermiştir. Demokrasilerde, yönetenlerin kendilerine yapılan eleştirilere karşı hoşgörülü olma ve tahammül gösterme zorunda olduklarına inanıyoruz.

 

Gerek avukatların, gerekse avukatların meslek örgütü olan Baroların temsilcilerinin görüş ve düşüncelerini açıklarken “siyaset yapıyorlar” şeklindeki değerlendirmeleri de doğru bulmamaktayız. Çünkü, hukuk en basit tabiri ile kişi ile kişi, kişi ile toplum ve kişi ile devlet arasındaki ilişkileri düzenleyen bir bilim dalı olması nedeniyle siyaset ile iç içedir. Bu nedenle, barolar bu güne kadar bireysel hak ve özgürlüklerin, insan haklarının, bağımsız ve tarafsız yargının, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin siyasetini yapmışlardır ve yapmaya devam edeceklerdir.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat