Özdilek

Siyaset

Solakoğlu: aday değilim

CHP'de il başkan adaylığı için ismi geçen Mehmet Tamer Solakoğlu kararını açıkladı.

16 Aralık 2015 Saat: 13:21
Solakoğlu: aday değilim
Solakoğlu: aday değilim

CHP'nin il kongresi 27 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Kongre için adaylığını açıklayan ilk isim mevcut il başkanı Cengiz Sarıbay oldu. Öte yandan 1 Kasım seçimlerinde 6. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Mehmet Tamer Solakoğlu'nun da il başkanlığına aday olacağı konuşuluyordu. Solakoğlu, bugün yaptığı açıklamayla aday olmadığını duyurdu.

 

ADAY DEĞİLİM

Mehmet Tamer Solakoğlu, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Partimizin İl Başkanlığı seçim sürecinde, birçok partilimiz, gerek büroma gelerek gerekse telefonla arayarak, il başkan adayı olmam konusundaki isteklerini tarafıma ilettiler.

Partililerimizin bu yoğun istekleri sonucunda, il başkan adaylığı konusunda hem birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarım, hem de partililerimizle görüşerek onların görüş ve düşüncelerini aldım. Yaptığım görüşmelerde, il başkanlığı görevini çok iyi yapacağım söylenmekle birlikte, adaylığımın bir grubun adayı olarak ve en önemlisi parti genel merkez yönetimimize karşı, muhalif adaylık olarak algılanabileceği ifade edildi. Ben ne kadar her hangi bir grubun adayı olmayacağımı, beni 07 Haziran 2015 ve 01 Kasım 2015 milletvekili genel seçimlerinde milletvekili adayı yaparak onurlandıran genel merkez yönetimimize muhalif bir tavır içerisinde olmayacağımı belirtsem de, oluşturulan bu algıyı değiştiremeyeceğimi gördüm. İl başkan adayı olmamın hem kendime hem de partime zarar vereceği kanaatine ulaştım.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na aday değilim. Beni bu onurlu göreve layık gören büroma gelerek, telefonla arayarak aday olmamı isteyen, destekleyen tüm partililerime teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara ulaşması bu güzel ülkenin, güzel insanlarının çağdaş demokraside eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamaları için partimin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı seçimlerinde aday olan Sayın Cengiz Sarıbay’a ve aday olabilecek diğer partililerime başarılar dilerim."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat