Özdilek

Kültür/Sanat

Sokak Hayvanlarına Mama İstasyonu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Doğanın ve yaşamımızın bir parçası olan sokak hayvanlarının, özellikle çetin kış aylarında çektikleri yiyecek sıkıntısı sona eriyor. Bazen yanından geçmekten ürktüğümüz, bazen de çöp kutularından birden fırlayarak bizi korkutan sokak hayvanlarının beslenmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kocaeli genelinde oluşturulacak mama istasyonlarıyla sokak hayvanlarının artık düzenli olarak beslenebileceği müjdesi verildi.
 
HER İLÇEDE OLUŞTURULACAK
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda bakımını yaptığı hayvanlara böylelikle sokakta da sahip çıkıyor. Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirilecek uygulama ile sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler için her ilçede belli noktalara su ve yiyecek istasyonları kurulacak. Hayvanlar bu istasyonlar sayesinde çöp bidonlarını da karıştırmaktan vazgeçecek.
 
TAZE VE TEMİZ MAMA-SU
Türkiye’de bir ilk olacak proje ile sokak hayvanlarının kolay,  güvenli ve çevreye rahatsızlık vermeden beslenebilmeleri sağlanacak. Belirlenen yerlerde oluşturulacak istasyonlarda ağırlık sensorlu otomatik mama verici makineler bulunacak. Bu makineler sayesinde hayvanlara sürekli taze ve temiz mama-su imkânı sağlanmış olunacak.
 
KÖPEK FOBİSİ SONA ERECEK
İstasyonlarda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayan hayvanlar; yemek bulma arayışında olmayacakları için başıboş halde sokaklarda  dolaşmayacaklar. Ayrıca  yemek için kavga etmeyeceklerinden gruplaşmalar olmayacak. Bu sistem vatandaşın köpek fobisini de sona erdirecek.
 
REHABİLİTASYON HIZLI VE GÜVENLİ OLACAK
İstasyonlar etrafında popülasyon oluşturacak sokak hayvanlarının rehabilitasyonu da daha güvenli ve hızlı olacak. Hayvanların rutin kontrolleri de düzenli olarak yapılabilecek. Bu sosyal sorumluluk projesiyle çevre ve halk sağlığı konusunda da olumlu sonuçların alınması hedefleniyor. Yasa gereği sokaklarda özgürce gezebilen hayvanların proje ile beslenme sorunları da sona erecek. İstasyonların yeni yılda hizmete sunulması planlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat