Özdilek

Sağlık

Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Yemek Yardımları Devam Ediyor

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kartepe sınırları içinde evde sıcak yemek pişirebilecek durumu olmayan yaşlı, hasta, engelli veya kimsesiz ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemeklerini, haftanın 7 günü evlerine ulaştırmay

10 Aralık 2016 Saat: 23:22
Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Yemek Yardımları Devam Ediyor
Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Yemek Yardımları Devam Ediyor

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sıcak yemek yardımı hizmeti ile ilçede kendi başına yaşayan, yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki sisteme kayıtlı isimler, öncesinde tek tek evlerinde ziyaret edilip, sıcak yemek listeleri hazırlanıyor. Bu listeler yapıldıktan sonra da hazırlanan yemekler Kartepe Belediyesi’nin şefkatli elleri ile ihtiyaç sahibi, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine kadar götürülüyor.

Kasım ayında 4473 kap sıcak yemek dağıtıldı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in göreve geldiğinde sosyal belediyecilik alanındaki  ilk icraatlarından biri olan ve  ilçe genelinde ilk kez uygulamaya başlattığı sıcak yemek yardımı hizmeti ile ihtiyaç sahiplerine her gün korunaklı kaplarda, dört çeşit yemek ve tatlıdan oluşan sağlıklı ve lezzetli bir menü ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz ay ilçe sınırları içerisinde 163 kişiye, 4473 kap sıcak yemek hizmeti verdi.

Kartepe’de ikamet eden 65 yaş üstü yaşlılarla, engelli vatandaşlara ulaştırılan sıcak yemek hizmeti kapsamında, Kasım Ayı içerisinde 99 hanede 163 kişiye 4473 kap yemek ulaştırıldı. Sosyal Yardımlar Müdürlüğünü arayarak kayıt açtıran vatandaşlar, evlerinde yapılan sosyal incelemeden sonra gerekli şartların oluşması halinde yemek dağıtım listesine eklenerek bu hizmetten faydalanmaya başlıyorlar. Bu hizmetten faydalanmak isteyen Kartepeliler, bizzat veya mahalle muhtarları aracılığı ile Kartepe Belediyesi Sosyal Yardımlar Müdürlüğü’ne başvurabilirler.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat