Özdilek

Siyaset

SİZ KENDİ PİSLİĞİNİZİ TEMİZLEYİN

CHP’li Fahri Örengül, meclis üyesi Ahmet Uzun’a ‘pislik’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu “Siz kendi pisliğinizi temizleyin” şeklinde uyardı

1 Ağustos 2013 Saat: 18:31
SİZ KENDİ PİSLİĞİNİZİ TEMİZLEYİN
SİZ KENDİ PİSLİĞİNİZİ TEMİZLEYİN
CHP`liler, il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi`nin hedef alındığı toplantıda; CHP İl Sekreteri Cihat Altunyuva, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Elmas, Büyükşehir Belediyesi CHPGrup Başkan Vekili Fahri Örengül, Derince Belediyesi`nin CHP`li meclis üyesi Ali Haymanalı, Karamürsel Belediye Başkan aday adayı Mustafa Uğurlu, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer katıldı. 
 
Toplantıda ilk söz alan il sekreteri Cihat Altunyuva, son bir aydır kentin yönetilmediğini iddia etti. Altunyuva, “Kentin yöneticilerini sadece 5 yıldızlı otellerde mükellef sofralarda görüyoruz. Kent, yöneticisiz kaldı. Ne Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`nu ne de vali Topaca`yı göremiyoruz. Kentte AKP İl Başkanı Mahmut Civelek`i hem vali hem de başkan olarak görüyoruz. O kendisini hem başkan hem de vali olarak kentin yetkilisi zannediyor” dedi. 
 
Ardından konuşan meclis üyesi Ali Haymanalı, Gebze`deki 32 bin metrekarelik yeşil alanın sanayi alanına çevrilmesi projesinin durdurulması için açtıkları davayı kazandıklarını ifade etti. Haymanalı, kentteki yeşil alanların nasıl sanayi alanına çevrildiğini tek tek ifade ederek, aldıkları mahkeme kararıyla AKP`li yöneticilerin morardığını kaydetti. Daha sonra Fahri Örengül de Gebze`deki projeyle ilgili AKP`li yöneticileri hedef aldı.
 
Gebze`deki alanların sanayi alanlarına çevrilmemesi için  baskı kurduklarını ifade eden Örengül, Karaosmanoğlu`na verdi veriştirdi.  Örengül, “Karaosmanoğlu, Gebze`ki projeyle ilgili 2,5 trilyon para aldığını kabul etti. Şimdi bu paranın makbuzunu Karaosmanoğlu`nu kamuoyuna göstermelidir. Bunun neden alındığını ya da neden bağışlandığını açıklamalıdır” şeklinde konuştu. 
 
AKP iktidarının mahkeme kararlarını tanımadığını da belirten Örengül, “Kocaeli`de imar yolsuzluğu var. Biz Tuana Evleri`ne karşı çıktık, dava açtık. Eylül ayında bilirkişi konut alanını inceleyecek. Belediye ise sadece o alanda Ulu Camii`yi kurtardı. Dubai Port için mahkeme kararı var ama uygulanmıyor. Toplumsal muhalefet ne yazık ki oluşmadı. Hala bir, iki kişi Dubai Port için mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.
 
Örengül, sözlerine şöyle devam etti: “Bence partinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi değil Aldatan ve Kandıran Parti olmalı. Mükerrer üye yapmaktan dolayı AKP İl Başkan Yardımcısı İdris Alp ile İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz yargılanıyor. Onlar aslında evrakta sahtecilikten de yargılanmalıdır. Bu suç da yüz kızartıcı bir suçtur. Bu nedenle İdris Alp ve Ali Korkmaz istifa etmek zorunda kalabilir. Bizlere, bir üyemiz kapı kırdı diye ‘işinizdeki pisliği temizleyin` diyenler ilk önce kendi pisliklerini temizlesin.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat