Özdilek

Siyaset

Sivil Tepki ,Muhalif ses Yükseliyor

İktidarı zam yapıyor muhalifler yürüyor. AKP Hükümeti muhaliflerin sesini kesmek için elinden geleni yaparken; aydınlar, gazeteciler, akamedisyenler ve askerler demir parmaklıklar altında tutulurken sokaklar yine boş kalmıyor.

21 Ekim 2012 Saat: 11:15
Sivil Tepki ,Muhalif ses Yükseliyor
Sivil Tepki ,Muhalif ses Yükseliyor

İktidarı zam yapıyor muhalifler yürüyor. AKP Hükümeti  muhaliflerin sesini kesmek için elinden geleni yaparken; aydınlar, gazeteciler, akamedisyenler ve askerler demir parmaklıklar altında tutulurken sokaklar yine boş kalmıyor. Muhalif grupların sayısı az olsa da, Türkiye’nin geleceğinden endişe duyan yurttaşlar  sokağa iniyor.

 

DİSK, KESK, TMMOB VE TTB hükümetin Suriye politikasını ve zamları protesto etmek için dün sokaktaydı. Savaşa ve zamlara dur demek için yürüyen 150 kişilik grup Sabri Yalım Parkında basın açıklaması yaptı. Grup adına TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Makine Mühendisleri Odası Başkanı Nedim Kara, basın bildirisini okudu.

KARANLIĞA GİDİYORUZ

 

Nedim Kara, AKP’nin Türkiye’ni her geçen gün karanlığa sürüklediğini belirterek, “Halka baskı ve sömürüden başka hiçbir şey sunmayan AKP, her zamanki gibi emekçilerin aşına göz koymakta ve insanca yaşam koşullarını ellerinden almaktadır. Elektriğe, doğalgaza, benzine ve ulaşıma yapılan zamlar artık tahammül edilemez hale gelmiştir. Yapılan zamlar düpedüz soygundur.” dedi.

AKP hükümetinin bir anda başlattığı zam furyasına ve Suriye ile ilgili izlediği savaş politikasına karşı demokratik kitle örgütleri ayaklandı. KESK, DİSK, TMMOB ve TTB zamlara ve savaşa ortak tepki gösterdi. Demokratik kitle örgütleri, Belediye İşhanı önünden başlayarak Sabri Yalım Parkı`na kadar sloganlar, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yürüdü. ‘Yaşasın hakların kardeşliği`, ‘Savaşa hayır, yoksulluğa son`, ‘Katil AKP defol`, ‘Madem çıktı tezkere, Tayyip gitsin askere` sloganların atıldığı ve pankartların taşındığı eyleme çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

 

YÜKÜMÜZ KATLANIYOR

Grup adına basın açıklamasını yapan Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Nedim Kara yaptı. Kara, AKP iktidarının son zamanlarda yürüttüğü politikaları eleştirerek, “Daha fazla sömürü ve kar peşinde koşan bir avuç torbadan ibaret küresel sermayenin talepleri ile emekçilerin sırtındaki yük her geçen gün katlanmaktadır. AKP hükümeti eliyle elektriğe, doğalgaza, ulaşıma yapılan zamlar artık tahammül edilmesi mümkün olmayan bir noktaya gelmiştir. AKP hükümeti halkı hızla yoksullaştırıyor.

 

SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR

Hükümet, Suriye'ye dönük emperyalist müdahalelerin taşeronluğunu üstlenmiş ve ülkemizi kanlı bir savaşa çekecek sorumsuz adımlar atmıştır. Tüm bu gelişmelerin yanında AKP'nin yeni manifestosuyla  ‘tek adam, tek parti` hevesini bir kez daha ortaya koyduğunu izliyoruz. AKP ülkeyi teslim ettiği karanlığın içinde statükosunu güçlendirerek şimdi bir 11 yıl daha geleceği tasarlama girişiminde bulunuyor. Başbakan bugünlerde sıkça yeni rejim kurduklarını ifade ediyor. Bizler AKP'nin bu yeni rejiminde neler olduğunu çok iyi biliyoruz.

 

DÜPEDÜZ SOYGUN VAR

Bu yeni rejim; çeride ve dışarıda savaş sözcüklerini dilinden düşürmeyen, ülke ekonomisini küresel sistemin rant merkezi haline getiren, otoriter, baskıcı, tekleştirici ve antidemokrat bir devlet anlayışıdır. Yapılan zamlar düpedüz soygundur ve bizlerin bu soyguna asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Adaletsizliğe haksızlığa, işsizliğe, pahalılık ve yolsuzluğa karşı ezilenlerin haksızlığa uğrayanların sesi artık bir çığlığa dönüşmektedir. Bizler sesimizi daha da yükseltmeye kararlıyız. Bu kararlılığımızda Suriye'de emperyalist müdahaleye hayır diyoruz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat