Özdilek

Güncel

Şişman "Sendika olarak kaygılıyız"

TUİK Kars Bölge Müdürlüğü’nde 6 kişinin ölümüne yol açan ve ardından intihar eden Veysi Erim adlı çalışanın BES üyesi olduğunu söyleyen BES Kocaeli Başkanı Akın Şişman, Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyle

21 Mart 2014 Saat: 12:56
Şişman "Sendika olarak kaygılıyız"
Şişman "Sendika olarak kaygılıyız"

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şubesi dün sendika binasında düzenlenen basın açıklamasıyla geçtiğimiz gün Kars’ta bulunan TUİK Ofisi’ne gerçekleştirilen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği silah saldırıya tepki gösterdi. BES Şube Başkanı Akın Şişman AKP iktidarıyla kamu ve işkollarında güvencesiz çalıştırma, ücret adaletsizliği, kadrolaşma, performans, artan iş yüküne bağlı yeterli personel istihdam edilmemesi, ücretlerin sürekli eritilmesi ve mobing uygulamalarının çalışma hayatını kötü yönde etkilendiğini kaydetti.

“MOBİNG UYGULANDIĞI BİLDİRİLMİŞTİ”

Konuşmasına devam eden Şişman, “TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü’nde yaşanan üzücü olay, hükümetin kamuda yarattığı düzenin bir sonucudur. 6 kişiyi öldürmesinin ardından intihar eden Veysi Erim sendikamızın üyesi olup TÜİK Bölge Müdürlüğü’nde 1,5 yılı aşkın süredir sosyolog kadrosunda görev yapmaktaydı. Bu süreçte kendisine TÜİK İl Müdürü ve Bölge Müdürü tarafında mobing uygulaması yapıldığını tarafımıza bildirmiştir” dedi.

“RENCİDE EDİLDİ, ONURU KIRILDI”

Çalıştığı süre boyunca Erim’in dışlandığını söyleyen Şişman, “Göreve başladığı günden itibaren etnik kökenin dolayı rencide edici, onur kırıcı sözlere maruz kaldığını kadrosuna uygun görevlerde çalıştırılmadığını, Cuma Namazı’na gitmediği için sürekli nöbet tutturulup bunun karşılığında kullanması gereken izinlerinin verilmediği, aşağılanma, yalnızlaştırma gibi uygulamalarla mobing uygulamalarına maruz kaldığını dilekçeyle kurum başkanlığına bildirmiştir. Tayin talebinde bulunmuş ancak bu da ret edilmiştir” şeklinde konuştu.

 “TRAVMALAR YAYGINLAŞACAK”

Erim hakkında konuşmaya devam eden Şişman, “Müdürü Mehmet Toplan ve beraberindeki 5 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmiştir. Kamuda yaşanan mobing uygulamaları sonucunda psikolojin travmalar yaygınlaşmakta psikolojik travmalar yaygınlaşmakta, şiddet ve ölümler artmaktadır. BES olarak kamuda her türlü ayrımcılığın kalkması, çalışma alanının demokratikleşmesi, çalışanların eşit ve adil şartlara tabii tutulması için kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat