Özdilek

Siyaset

Sirmen'in kararına saygı duyuyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit belediye Başkanı Nevzat Doğan ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Sefa Sirmen’in İzmit belediye Başkan aday adaylığı yöntemine sadece ‘saygı duyuyoruz’ diyerek yorum yaptıl

4 Eylül 2013 Saat: 17:39
Sirmen'in kararına saygı duyuyoruz
Sirmen'in kararına saygı duyuyoruz

AKP İzmit İlçe Başkanlığı tarafından seçim programı kapsamında Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Başkanı Mahmut Civelek ile düzenlenen esnaf ziyareti programı Kapanönü’nde yapılan kahvaltı ile başladı. Esnaflarla kahvaltı yapan Karaosmanoğlu, Doğan ve Civelek, ardından bölgedeki esnaflarla tek tek sohbet ederek sorunları dinledi. Basın mensuplarının Sefa Sirmen’in CHP’de aday adayı olması için yerine dosya verilmesinin sorulması üzerine, herkes Sirmen’in kararına saygı gösterdiklerini belirtmesi dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Akvaryum Projesinin 2014 yılının sonunda biteceğini belirtti. 

 
KENDİ VİCDANINA KALMIŞ
Kapanönü Esnafları Derneği Başkanı Nurettin Tezel ve eski dernek başkanı Osman Kuyu’nun ev sahipliği yaptığı kahvaltıya çevredeki esnaflarda katıldı. kahvaltıda oldukça keyifli olan Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, samimi bir ortamda esnaflarla kahvaltı yaptı. CHP’nin eski milletvekili Sefa Sirmen’in yerine yapılan aday adaylığı başvurusu ile ilgili soruları yanıtlayan Karaosmanoğlu, “Sefa Sirmen yılların siyasetçisi ve herkesin seçimlerde aday adayı olma hakkı var. Bizi ilgilendiren bir durum yok. Saygı duyarız. Bu konuda yorum yapmak bana düşmez. Aday adaylığı ile ilgili seçtiği yöntem kendi vicdanına kalmıştır” dedi. 
 
2014’TE BİTECEK
Umuttepe ile Perşembe Pazarı alanı ve Gebze’de yapılması planlanan teleferik projesinden vazgeçmediklerini söyleyen Karaosmanoğlu, projeyle alakalı fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. SEKA Park’ta Mannesman fabrikasından kalan binaların kullanılmasıyla yapılacak olan dev akvaryum için yeni yıla kadar ihalenin yapılacağını söyleyen Karaosmanoğlu, “Sahile yakın yerde yapılacak olan akvaryum 2014 yılının sonuna kadar bitirilecek ve halkın hizmetine sunulacaktır. Proje yap-işlet-devret modeli ile yapılacak” dedi. 
 
HALK BİZİ İSTİYOR ALGISI OLUŞTURULUYOR
Sirmen’in aday adaylığı ile ilgili soruları yanıtlayan İl Başkanı Mahmut Civelek ise Sefa Sirmen’in aday olmasının partilerinin gidişatını etkilemeyeceğini kaydetti. Yapılan başvuruya saygı duyduklarını ifade eden Civelek, “Ne yaparlarsa yapsınlar, güç gösterisinde bulunmaları, kazanmaları mümkün değil” dedi. Sirmen’in başvuru yöntemi ile ilgili ise Civelek, ‘Halk bizi istiyor’ algısını oluşturmak istenildiğini kaydetti. Adaylık konusunda kendi üzerinden örnekleme yapan Civelek, “Ben aday olma cesaretine sahipsem, böyle bir düşüncem varsa gider kendim yaparım. Başkasına müsaade etmem, bir başkasına bırakmam” dedi. 
 
DEMOKRASİYE HİZMET EDİYORLAR
Pazar günü Bilecek’te yapılacak olan Söğüt şenliklerine 40 otobüs ile katılacaklarını söyleyen Civelek, Cengiz Topel Havaalanında uçuşların çok iyi gittiğini ve yakında yeni uçağa ihtiyaç duyulabileceğini kaydetti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, demokratik toplumlarda aday adaylarının olmasının çok normal olduğunu söyleyerek, Sefa Sirmen’in aday adaylık yönetimini ise bir tercih olarak değerlendirdi. Doğan, “Saygı duymak lazım. Demokrasiye hizmet ediyorlar” dedi. 

Kaynak DEMOKRET KOCAELİ

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat