Özdilek

Siyaset

SİRMEN'DEN MEKTUP

CHP'den İzmit Belediye Başkan adaylığına talip olan Sefa Sirmen, ön seçimde oy kullanacak 7 binden fazla üyeye mektup gönderdi

22 Eylül 2013 Saat: 20:03
SİRMEN'DEN MEKTUP
SİRMEN'DEN MEKTUP
CHP'nin efsane isimlerinden, eski milletvekili ve eski belediye başkanı Sefa Sirmen, 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde İzmit Belediye Başkanlığı'na sürpriz bir şekilde aday adayı olmuştu. Adaylık başvurusunu kendisi yapmasa da geri çekmeyen ve ön seçime gireceği mesajını veren Sirmen, kararını netleştirdikten sonra çalışmalara başladı.
 
7 BİN ÜYEYE GÖNDERDİ
CHP'den İzmit Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan diğer isimler mahalle mahalle, sokak sokak gezerek üyelere ulaşmaya çalışırken, konumu gereği farklı bir çalışma yürüten Sirmen, eline kağıdı kalemi aldı, tüm üyelere birer mektup yazdı. Sirmen, Kurban Bayramı'ndan sonra yapılacak ön seçimde oy kullanma hakkı bulunan 7 bin 300 üyeye mektup gönderdi.
 
YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ
Mektubunda “Gün, mücadele etme günüdür” diyen, 10 yıl aradan sonra İzmit'i yeniden kazanarak halkın belediyesi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Sirmen, bu yürüyüşün ilk adımı olarak nitelendirdiği 27 Eylül Cuma günü saat 18.00'de ilçe binası önünde yapacağı aday adaylığı açıklamasına da tüm üyeleri davet etti.
 


İşte Sefa Sirmen'in mektubu;

Değerli partilim, sevgili kardeşim

Hepimizin bildiği gibi yaklaşan yerel seçimler, hemen ardından yapılacak genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ülkemiz, çok ciddi ve çocuklarımızın geleceği açısından son derece önemli bir süreçten geçmektedir. Bu sebeple kendini bu vatanın evladı hisseden herkese, her zamankinden daha fazla sorumluluk ve daha fazla görev düşüyor. Önümüzdeki üç seçimi kapsayan iki yıl boyunca, vereceğimiz tüm mesainin, ülkemizin gelecek elli yılını şekillendireceğini düşünerek sizlere bu mektubu yazıyorum.

Ülkemiz açısından çok önemli sonuçlar doğuracak seçimlerin yanı sıra, kentimiz için de son derece kritik bir dönemdeyiz. Sosyal demokrat iktidarlar döneminde ülkemizde parmakla gösterilen kentimiz, şimdi ne yazık ki sadece borçlanma listelerinde birinci sırada yer alabiliyor. 

Ortada malesef kentimiz adına çok büyük bir başarısızlık bulunmakta. Bu tablodan kurtulmak adına bizlere düşen en önemli görev, bu başarısızlığın bir kader olmadığını bir kez daha göstermek ve İzmit'i yeniden bir cazibe merkezi haline getirmektir. Geçmişte bu kentin insanlarına sunduğumuz yaşam standartlarını, yeniden sağlamayı kendime asli bir görev olarak görmekteyim. 

Bu kenti birlikte yeniden ayağa kaldırmak, ışıltısını yükseltmek benim olduğu kadar tüm sosyal demokratların da görevidir. 1989 yılında birlikte kazandığımız İzmit Belediye Başkanlığı görevimize başladığımızda, yoğun sanayileşmenin tüm olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya olan, denizi, havası ve toprağı kirli, kokan bir şehri ve Türkiye'nin en borçlu belediyesini teslim aldık. Ve yine sizlerin desteğiyle, “Çevre Entegre Projesi” ve doğalgaza geçişle yaşanabilir bir kent yarattık. 

“Yuvacık Barajı ve Arıtma Tesisleri” ile tüm Kocaeli'nin kentsel ve endüstriyel su ihtiyacı karşılanarak şehrimizin yüz yıllık su sorununu çözdük. 

İzmit halkını “Rıhtım, Marina ve Sahil Düzenlemesi Projesi” ile denizle buluşturduk. 

“Yuvam İzmit Toplu Konut Projesi” ile yaşam kalitesi yüksek konutlarda gerçek sosyal belediyecilik örneğini tüm yurda gösterdik. 

Sağlık, spor ve kültür projelerine de ağırlık vererek Diyaliz Merkezi, sağlık tesisleri, Kadın ve Çocuk Hastanesi, Buz Pateni Tesisleri, Interteks Uluslararası Fuar Merkezi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Halk Kütüphanesi, Outlet Alışveriş Merkezi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Belsa Plaza, İtfaiye Merkezi ve Et Kombinası projeleri ile modern bir şehir neye ihtiyaç duyuyorsa onu gerçekleştirdik. Yanı sıra üniversite öğrencilerine yurt ve yüksek öğrenim bursuyla, gençlerimizi geleceğimiz gördük. Göz bebeğimiz üniversite ile işbirliği geliştirerek “Ünibel Sağlık Merkezi”ni açtık.

Kocaelispor'umuzu hemşerilerimizin gururu, sevinci yaptık.
Yüzyılın faciası 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde, bölge büyük yıkıma uğramasına rağmen kısa sürede şehri ayağa kaldırdık. 
İnsan sağlığı ve doğaya öncelik veren İzmit Büyükşehir Belediyesi adına “Avrupa Birliği'ne Doğru Uyum Kent 2000” ödülünü alan ilk Türk Belediyesi olduk. Bunun ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi 2001 yılı “Onur Bayrağı Ödülü”nün de İzmit'e verilmesine vesile olduk.

Hizmetin büyüklüğünden küçüklüğünden ziyade, şehrimizi nereden nereye taşıyabilir, yükseltebiliriz diye çalıştık. Kısaca İzmit'te açılan her musluk suda, kullanılan her doğalgazda, temiz solunan her nefeste biz sosyal demokratların imzası var. Bütün bu güzellikleri ve projeleri birlikte başardık.

Şimdi 2004 yılında kaybetmiş olduğumuz İzmit Belediye Başkanlığı'nı 10 yıl aradan sonra yeniden sizlerle birlikte kazanarak, İzmit'imizi yıldızı parlayan bir kent konumuna getirmenin tam zamanıdır diye düşünüyorum.

Gittiğim her yerde, konuştuğum her insan artık İzmit'i tekrar kazanmanın bir mecburiyet olduğunu ve bunun için görevden kaçmamın partimize ve İzmit'imize ihanet olacağı şeklindeki görüşlerini ifade etmekteler.

Ben siyasi hayatımın hiçbir alanında partilime ve halkıma rağmen bir şey yapmadım.
İşte bu yüzden, artık gün hep birlikte mücadele etme günüdür. Tıpkı 1989 yılındaki heyecanla, o zamanki enerjiyle, sizlerle beraber, İzmit'i sosyal demokrat ve halkın belediyesi yapmaya hazırım. 

2004 yılından bu yana kaderine terk edilen şehrimizi yeniden bir marka şehir haline getirmenin zamanı gelmiştir. Ben de bu şehirde yaşayan gençlerin umudu, esnafın siftahı için, yaşanabilir ve özenilen bir İzmit için, halkımın yüzünü güldürmek için örgütümün vereceği her göreve hazırım.

Bu yürüyüşümüzün ilk adımı olan 27.09.2013 Cuma günü Saat 18.00'de İzmit ilçe binamızın önünde yapacağımız aday adaylık açıklamamda ailenizle birlikte yanımda olmanızı bekliyorum.

Sağlıklı ve mutlu günleri şimdiden müjdeleyerek esenlikler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Mehmet Sefa SİRMEN
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat