Özdilek

Siyaset

SİRMEN, ‘ ŞEHİR HAYATI İNSANLARLA BULUŞACAK’

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin misafiri olarak Otel Asya’da düzenlenen toplantıya katılım sağladı.

28 Şubat 2014 Saat: 11:28
SİRMEN, ‘ ŞEHİR HAYATI İNSANLARLA BULUŞACAK’
SİRMEN, ‘ ŞEHİR HAYATI İNSANLARLA BULUŞACAK’

Kocaeli Kandıralılar Derneği önceki akşam CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen’i  Otel Asya’da ağırladı. Seçim projelerinden bir kısmını açıklayan Sefa Sirmen,  “Geçmişte olduğu gibi kente güzellik katacak projelerimiz var. İzmit şehir hayatını insanlarla buluşturmak istiyoruz” dedi. Kocaeli Kandıralılar Dernek Başkanı Harun Reşit Kocagöz’ün ev sahipliği yaptığı toplantıya dernek üyeleri de yoğun ilgi gösterdi.  Otel Asya’da düzenlenen toplantıda Sefa Sirmen’e meclis üyesi adayları Bozkurt Uslu, Cengiz Kavşut, Avukat Hüseyin Acurman, KOTO meclis üyesi Yusuf Erenkaya, Kandıra Belediyesi eski başkanı Kenan Evin, Aydınlar Ocağı eski Başkanı Ahsen Okyar da eşlik etti.

‘BELEDİYE KADROLARI ÇOK GENİŞ’

Toplantıda ilk olarak konuşan Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz, “Sizleri burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Sefa bey Kocaelispor’un efsanevi başkanıdır.  Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” dedi. Harun Reşit Kocagöz’ün ardından söz alan CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen,  “Biz yıllarca Kandıralılarla beraber çalıştık. İnşallah yeniden beraber çalışacağız. Çalışmak isteyen her Kandıralı vatandaşımıza yer var. Belediye kadroları çok geniş” şeklinde konuştu.

‘ÇARPIK YAPILAŞMA ORTADAN KALKACAK’

 İzmit’te imar adaletsizliği olduğuna vurgu yapan Sefa Sirmen, “Bu dönemde çok farklı projelerimiz var.  Bütün beklentilere biz cevap vereceğiz. Her şeyden önce İzmit’teki imar adaletsizliğini ortadan kaldıracağız. Özellikle Kandıraların yoğun yaşadığı Bekirdere ve Tavşantepe de güzel yerler olmasına rağmen çarpık yerleşme var. Deprem yaşadık birçok bina yorgun. Güçlendirilmesi ve yenilenmesi için çalışacağız. İnsanların bütçesi yeterli değil. Bizde vatandaşlarımıza destek vereceğiz. TOKİ’nin kullandığı yetkileri vatandaş kullanabilecek. En büyük hedefimizi çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak” şeklinde konuştu.

‘TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK’

Ulaşım ve trafik sorunları için geliştirdikleri projelerinden bahseden Sirmen, “ Yeni yapılaşmada otopark sorununu çözerek trafik sorununu da çözeceğiz.  Ulaşım konusunda büyük sıkıntılar var. Kentin girişi ve çıkışı İzmit esnafına sorun oluşturuyor. Özellikle Kandıra’ya giden vatandaş kendisini direk cezaevinde buluyor. Şehir içine gidecek fırsatı olmuyor. E-5 teki düzenleme trafiği daha da yoğunlaştırdı. Transit geçiş otoyol olacak. Merkez bankasının önüne ışık koyarak buradan Yalova ve Gölcük’ün yanı sıra Ankara’ya da çıkış sağlayacağız. Böylece şehir içi trafiğini rahatlatacağız” ifadelerini kullandı.

‘KENT MEYDANLARI OLACAK’

3 Mart Pazartesi günü kamuoyu ile projelerini açıklayacağının altını çizen Sirmen, “ Pazartesi günü projelerimizi tanıtacağız. Kentin ihtiyacı olan rahatlamaları sağlayacağız. Kent meydanları olacak. En önemlisi Heykel’in önünü açarak büyük bir meydana yapacağız. Törenlerin yapılacağı şekle sokacağız. Halk evi meydanını yeniden restore edeceğiz. Valilik binasının kalkmasıyla ortaya çıkacak meydanın altını otopark üstünü park yaparak güzel bir meydana kavuşacağız. Perşembe pazarının altı otopark olarak değerlendireceğiz. Böylece otopark ihtiyacı en aza inecek” dedi.

‘HER PROJEMİZ İSTİHDAM SAĞLAYACAK’

Projelerini paylaşmaya devam eden CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, “İzmit şehiriçini tramvay sistemine kavuşturacağız. Anıtpark’tan Cumhuriyet mahallesine kadar dönüşte ise sahil yolundan Anıtpark’a kadar olacak. Diğer güzergah ise Yahya Kaptan’dan Otogar’a kadar olacak. Üçüncü güzergah ise yine Anıtpark’tan Sanayi Sitesi’ne kadar olacak. Yurt kentle üniversite öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Öğrencilerin hak ettiği barınma yerlerini sağlayacağız. Yuvam konut projemizle evi olmayan vatandaşlarımız uygun taksitler ödeyerek ev sahibi olacak. Her projemiz istihdam yaratacak ve kenti rahatlatacak” diye konuştu.

‘KOCAELİSPOR 3 YIL SONRA SÜPER LİG’TE’

Kocaelispor’un sıkıntılarından da bahseden Sirmen, “Yılda bin dolar verseler Kocaelispor’un derdi biter. Her sene takım küme düştü ve seyrettiler. Bu kadar imkan olan belediyede ve sanayi kentinde Kocaelispor’un düşüşünü izlediler. Kocaelispor’un kalitesi bu kentle beraber düştü. Ama Kocaelispor’un ismi halen daha Süper Lig’teki takımlar kadar anılıyor. Belediyenin takıma destek olması gerekiyor. Biz yönetime geldiğimizden 3 yıl sonra Kocaelispor Süper Lig’te olacak” dedi. Konuşmaların ardından Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen’e destek olacaklarını belirterek, plaket takdim etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat