Özdilek

Ekonomi

Simit fiyatı 75 kuruşa düştü

1.25 olarak belirlenen 110 gramlık simidin fiyatı rekabet yüzünden 75 kuruşa indi. Fiyatı düşüren seyyar satıcılar, oluşan rekabet ortamından oldukça şikayetçi.

8 Ocak 2015 Saat: 17:35
Simit fiyatı 75 kuruşa düştü
Simit fiyatı 75 kuruşa düştü

Rekabetin simit tezgahlarına kadar indiği serbest piyasada, Leyla Atakan Caddesi’nde, Kocaeli Asayiş Şube’nin karşısındaki köşede tezgahı olan simitçi İslam Güvener, simidi 75 kuruş fiyatıyla satıyor. Sessiz sedasız yapılan zammın ardından 4 Kasım’da beri 110 gr simit 1.25 liradan satışa sunuluyordu.

 

75 KURUŞA DÜŞTÜ

Ancak belediye tarafından belirlenen bu fiyata birçok simitçi uymayarak 1.25’in altında kendi belirlediği fiyatlara satınca simitçiler arasında rekabet başladı. Bazı simitçiler simidi 1 liraya, bazıları 80 kuruşa satarken 75 kuruş ile İslam Güvener İzmit’te en düşük fiyatı belirlemiş oldu.

 

ACIMASIZ REKABET

Piyasadaki rekabet yüzünden fiyatı indirmek zorunda kaldığını belirten Güvener, “Herkes belirlenen fiyattan satmayınca rekabet oluştu. Zaten kazancımız çok düşük, bir de rekabet olunca satış yapamaz hale geldim. Bu yüzden indirim yapmak zorunda kaldım. Şimdi daha çok satıyorum ama karım düşük. Böyle giderse yakında hiç simitçi kalmayacak” dedi. Simidin ağırlığının ise hala 110 gram olduğunu söyleyen Güvener, ayrıca kendilerinden alınan kira bedellerinin ise çok yüksek olduğunu dile getirdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat