Özdilek

Güncel

SİMA Laz vakfından muhteşem, birlik gecesi

Sima Laz Vakfı Geleneksel hale getirdiği BİRLİK GECESİNİ İstanbul KASR-I LENA da gerçekleştirdi.

6 Mart 2017 Saat: 22:07
SİMA Laz vakfından muhteşem, birlik gecesi
SİMA Laz vakfından muhteşem, birlik gecesi

Kocaeli, Sakarya, ve İstanbul’dan  gelen 600 civarında Lazlar, hem kaynaşma ve hem de zengin proğramda eğlenme ve bilgilenme  imkanı buldu.

Şehitlerimize Saygı duruşu ile başlayan proğramda Kadın Kolları korosunun, ellerinde Türk Bayraklarını dalgalandırarak seslendirdikleri TÜRKİYEM şarkısı ile coşan Lazlar, Laz Dili ve Kültürü ile ilgili Lazca yapılan konuşmalar, Şiir, mani ve atışmalar, ve  Sanatçı Ayhan Alptekin’in yönetiminde seslendirilen Lazca Türküler, Tulum ve Kemençe eşliğinde oynanan Horonlarla saat 24.00 de kadar eğlenme fırsatı buldu.

Geceye Kartepe Belediye Başkanı, Hüseyin Üzülmez, Vakıf Başkanı Orhan Bayramin,Kadın Kolları, Yönetim Kurulu, Kocaeli Baro Başkan Vekili Nuri Almaz, Kocaeli Artvinliler Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu, Hopa, Fındıklılar, Ardeşen, Pazar, Engüçlü vs. Dernek Başkanları, MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, İZGAZ eski Genel Müdürü İmad Erdoğan, İşadamı, bürokrat ve vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Orhan Bayramin, Laz dili ve Kültürünün kaybolmaması, gelecek nesillerle yaşatılması için vakıf olarak 21 yıldan beri çalıştıklarını, hedeflerinin  büyük olduğunu, tüm Lazlardan bu Dil ve Kültürün gelecek kuşaklara aktarılması için ilgi ve destek beklediklerini ifade ederek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek vakfın çalışmalarına katkıda bulunanlara  Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ANT YAPI ve diğer Derneklere) plaket takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat