Özdilek

Kültür/Sanat

Şiir ve Müzik Buluştu

Müzisyen Haluk Çetin ile şair Ataol Behramoğlu, Alternaif Kültür Merkezi 'nde sanatseverle buluştu, unutulmaz keyifli bir gece yaşattı.

2 Şubat 2014 Saat: 18:51
Şiir ve Müzik Buluştu
Şiir ve Müzik Buluştu

'Şiirli Pazartesiler' etkinliğini ayda bir kez yapan Haluk Çetin'in ilk konuğu olan şair Ataol Behramoğlu, 1.5 saat süren etkinlikte, kendi dizelerinden derlediği bir olağanüstü gezintiyle sanatseverlerin ruhunu okşadı. Haluk Çetin ise gitarı ile eşlik ettiği Behramoğlu'na kendi dizelerinden bestelediği şarkılarla renk kattı ve izleyicilerin kulaklarının pasını sildi.

'Yine gelirim'

İzmitli sanatseverleri çok nitelikli bulduğunu ve Alternaif Kültür Merkezi'nin çok sayıda kentte bulunmayan özelliklere sahip bir yer olduğunu ve bu yüzden de yaşatılması gerektiğini söyleyen Behramoğlu, ''İzmit'e ve sizlere yine gelirim. Haluk'la burada sahne yapmak keyifli'' dedi. Behramoğlu, kısa kısa söyleşileri de sığdırdığı sunumunda, ''Ben ölürsem akşam üstü ölürüm'', ''Beyaz, ipek gibi yağdı kar'', ''Hüzünlü pazar'', ''Kuşatmada'', ''Bebeklerin ulusu yok'', ''Türkiye, üzgün yurdum, güzel yurdum'', ''Kardeşim aylardır hapiste'', ''Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var'', ''Paristi'', ''Uğur'a ağıt değil övgü'', ''Aşk iki kişiliktir'', ''Toprağa düşen'', ''Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de'', ''Seni elinden tutmuştum'' ve ''Nicedir özlemişim'' şiirlerini okudu.

İmza ve söyleşi

Etkinlik sonunda Cafe Fuaye'de katılımcılarla sohbet eden Haluk Çetin ''çaresi isyan olmuştur'' adlı albümünü, Ataol Behramoğlu da, şiirlerinin yer aldığı ''Beyaz ipek gibi yağdı kar'', ''Başka gökler altında'', ''Bir gün mutlaka'', ''Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var'' adlı kitaplarını imzalayarak okurlar verdi. Behramoğlu'nun çocuklar için yazdığı ''yiğitler yiğidi ve uçan at masalı'' adlı kitabı da ilgi gördü. Alternaif Kültür Merkezi ve Cafe Fuaye İşletmecisi Ümit Bayezit, kentte, sanatseverlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini ifade ederek, kültür ve sanat etkinliklerinden yararlanmak isteyenlerin sahip çıkması halinde, birlikte ciddi kazanımlar sağlayacaklarını, özellikle de bu etkinliğe sahip çıkan Bisikletliler Derneği üyeleri ile KOÜ Mimarlık öğrencilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

 

KEYFİNİ ÇIKARDILAR

-Alternaif Kültür Merkezi'ndeki Çetin-Behramoğlu ikilisinin dinletisine katılanlar, etkinliğin keyfini çıkardılar.

DERLEME

Ataol Behramoğlu, dinleti de basılı 5 ayrı kitabında yer alan çok sayıda şirden derleme bir sunum yaptı.

BİSİKLETLİLER

 Etkinliğe kalabalık biçimde katılan Bisikletliler Derneği üyeleri, Çetin ve Behramoğlu'nu fuayede de yalnız bırakmadı.

İMZALADILAR-

 Etkinlik sonrası Ataaol Behramoğlu okurları için kitaplarını, Haluk Çetin de dinleyicileri için albumünü imzaladı.

HAREKETLİLİK

Etkinliğe katılanların Cafe Fuaye'de yarattığı hareketlilik, kentin kültür etkinlikleri haritasını canladırır nitelikteydi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat