Özdilek

Güncel

''Şiddet uygulayan erkek ödüllendiriliyor''

İzmit Kadın Platformu ile İzmit Kadın Dayanışma Forumu Kadın Atölyesi tarafından ilimizde son yıllarda artan kadına yönelik şiddet konusu ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi.

28 Ağustos 2013 Saat: 15:12
''Şiddet uygulayan erkek ödüllendiriliyor''
''Şiddet uygulayan erkek ödüllendiriliyor''

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nde gerçekleşen basın açıklamasına platform üyelerinin yanı sıra Halkevleri Şube Başkanı Mihrican Atalay, CHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aynur Kalaycı, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Atölyesi adına Serpil Tuna da katıldı.

KENT YAŞANMAZ HALE GELDİ

Platform adına basın açıklamasını okuyan Meliha Kaplan her gün yeni bir kadın cinayeti, şiddeti, artan kadın düşmanlığı ve ondan güç alan erkek egemen yargının haksız tahrik indirimi vakaları ile karşılaştıklarını söyleyerek, “Özellikle Kocaeli’de yaşanan şiddet ve cinayet olayları her geçen gün artmaktadır. Kocaeli kadınlar için yaşanmaz bir kent haline gelmiştir. Biz kadınlar her gün yeni bir kadına yönelik şiddet haberi almak istemiyoruz. Daha birkaç ay önce Gebze’de koruması olduğu halde eski kocası tarafından öldürülen Mehtap Bülbül’ün katili hak ettiği cezayı almamışken, 4 gün önce Çayırova’da bir kadın daha erkek arkadaşı tarafından öldürüldü” dedi.

ŞİDDET UYGULAYAN ERKEK ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Kaplan, “Kadına yönelik şiddetin, tecavüzün ve cinayetin bu denli artmasını gerekçesini çok iyi biliyoruz. Tüm bunlar AKP iktidarının erkek egemen zihniyetin, gerici, cinsiyetçi politikalarının toplumsal yaşama sirayet etmesinin sonuçlarıdır. Aile içi şiddetin önlenemiyor. Her gün en az 5 kadının en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor, Devlet şiddeti gözaltında şiddet, taciz ve tecavüz ile devam ediyor. Örgütlü kadınlara yönelik polis şiddetinin ve tutuklama terörünün arttı. Ülkemizde kadınlar şiddetin farklı biçimleri ile cezalandırılırken, erkekler uyguladıkları fiziksel ve cinsel şiddetin sonunda haksız tahkik indirimi ile adeta ödüllendiriliyor” dedi.

SIĞINMA EVLERİ YETERSİZ

Kadın katillerinin hak ettikleri cezayı almamalarının bir erkeği daha çok cesaretlendirdiğini söyleyen Kaplan, “Gültepe Mahallesi’nde oturan Elveda Yılmaz birkaç gün önce kocası tarafından bıçakla öldürülmek istendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şiddete uğrayan kadınlara ürettiği göstermelik çözümlerin hiçbir anlam ifade etmediğine bir kez daha şahit olduk. Bunun yanı sıra kadın sığınma evlerinin yetersiz oluşu bir kadını daha kocasıyla yaşamak zorunda bırakmıştır. Daha önce şiddet gördüğünde 183 Alo Şiddet Hattı’nı arayan Elveda, beklediği psikolojik ve hukuki desteği ve yardımı alamamıştır. Derince Sopalı Hastanesi’nde tedavi altına alınan Elveda’nın kocasının hak ettiği cezayı almasını, bundan önceki tüm kadın davalarında olduğu gibi haksız tahrik indirimleriyle sonuçlanan davalardan biri olmamasını istiyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızı ellerimizin kadın düşmanlarının ve katillerinin yakalarında olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİL

Kaplan konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Sakarya’da Ö.C.’nin tecavüzcülerini, Ayşe Paşalı’nın katilini, Mamak’ta kocası tarafından öldürülen Zülfü kadının, Gebze’de Mehtap’ın katillerini aklayan erkek adaletin Çayırova’da öldürülen Esra’nın katilini, Elveda’ya şiddet uygulayan kadın düşmanlarını aklanmasın izin vermeyiz. Kadın düşmanları en ağır cezayı alana kadar iki elimiz kadın düşmanlarının yakalarında olacak. Hiçbir kadın yalnız değildir. Tüm kadın davalarının takipçisiyiz” 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat