Özdilek

Güncel

Şiddet gören 7 bin 897 kadın koruma altında

İl Genel Meclisi’nin şubat ayı toplantılarının 3.oturumu valilik 100. Yıl toplantı salonunda gerçekleşti.

5 Şubat 2014 Saat: 17:10
Şiddet gören 7 bin 897 kadın koruma altında
Şiddet gören 7 bin 897 kadın koruma altında

İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç’ın yönettiği toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü tarafından kurum olarak yürütülen çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi.

87 ÇOCUĞA KORUYUCU AİLE

Kocaeli’de koruyucu aile uygulamasını 2012 yılında başlattıklarını söyleyen Yümnü, “Bir şekilde aile ortamından uzaklaşmış ve kurumumuza gelmiş olan çocukları tekrar aynı ortama

kavuşturmak için koruyucu aile uygulamasını başlattık. 87 çocuğumuz 69 ailenin yanında

aile ortamına kavuşturuldu. Bu oldukça zor bir uygulama. Aile bulmakta zorlanıyoruz. Anne kabul ediyor, baba kabul etmiyor. Ailenin çocukları varsa çocuklar kabul etmiyor. Bu gibi sıkıntılar yaşanıyor. Ailevi sorunlar yaşayan ve aile içi şiddette maruz kalan kadınların işlemlerini de takip ediyoruz. Gün itibariyle 7 bin 897 kadın hakkında ailevi sorunlar ve aile içi şiddet nedeniyle hakkında mahkeme kararı var. Koruma kararı bulunan kadınların işlemlerini takip ediyoruz” dedi. Yümnü, sunumunun ardından meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

AKMEŞE’DEKİ BİNAYI DEĞERLENDİRİN

Toplantıda söz alan CHP’li İsmet Kanık, sunumu sırasında arsa ve bina sıkıntısından yakınan Yümnü’ye Akmeşe Tepeköy mevkiinde bulunan ve atıl durumda bulunan okul binasını önerdi. Kanık, “Akmeşe’de 14 dönüm içerisinde yüzde 70’i tamamlanmış bir bina var. Merkeze 30 kilometre uzaklıkta. Bu binayı bedelsiz size devredebiliriz” şeklinde konuştu. Yümnü bu konuyu değerlendireceğini söyledi. CHP’li Recep Şenol ise Kandıralı bir hayırseverin ilçeye huzurevi yatırmak istediğini ifade etti.

DAVALARA MÜDAHİL OLUYORUZ

CHP’li Mehmet Kaçar ise Gölcük’te çok sayıda kişi tarafından cinsel istismara maruz kalan Ö.Y. davası ile kurumun ne gibi destekte bulunduğunu sordu. Kaçar ayrıca Yuvacık’ta bulunan deprem konutlarının da kurumun bina ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi. Yümnü, “Bize gelen çocuklar hakkında hemen gerekeni yapıyor ve müdahil oluyoruz. Avukat arkadaşlarımızla olaya ya müdahil oluyoruz avukatımız yoksa hukuk müşavirliğinden yardım alıyoruz. Bu güne kadar cinsel istismara maruz kalıp da müdahil olmadığımız olay yok” dedi.

CHP’li Evnur Sandal ise yaşlı ve ağır engelli bakan ailelerin yüklerini hafifletmek için ilimizde bir hizmet olup olmadığını sordu. Yümnü, Gündoğdu’da bulunan Rehabilitasyon Merkezi’nde bu hizmetin verildiğini söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat