Özdilek

Kültür/Sanat

Sibel Gönül, komisyon başkanı seçildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, TBMM genel kurulunda yapılan üye seçimini ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonun ilk toplantısında görev dağılımı da yapıldı. Buna göre komisyon başkanlığına AKP Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül oybirliğiyle seçildi. Komisyonun Başkanvekilliği görevlerine ise AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, Sözcü AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Katip Üye ise MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu oldu.
Tek kadın başkan Azize Sibel Gönül
Komisyonun Başkan ve Divan Üyeleri seçimi, KİT Komisyonu toplantı salonunda komisyonun en yaşlı üyesi CHP İstanbul Milletvekili Binnaz toprak Başkanlığında gerçekleştirildi.  Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül komisyon üye seçimine katılan tüm üyelerin oyunu alarak TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı seçildi.   Gönül ayrıca 17 İhtisas Komisyonu Başkanları içinde seçilen tek bayan milletvekili oldu. Komisyon Başkanı seçildikten sonra devraldığı Başkanlık koltuğunda teşekkür konuşması yapan Gönül, bugüne kadar yapılan çalışmalar için bir önceki dönem komisyonda bulunan milletvekillerine teşekkür etti.  Gönül; “Bir önceki dönemde de olduğu gibi komisyonun kuruluş amacına uygun, verimli ve önemli çalışmalara imza atacaklarını ve bunu hep beraber gerçekleştireceklerini` ifade etti.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat