Güncel

SGK’nın Yaptığına Bakın!

İzmitli bir vatandaş, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 10 gün arayla gönderilen 2 farklı yazı ile şok oldu.

9 Kasım 2012 Saat: 00:11
SGK’nın Yaptığına Bakın!
SGK’nın Yaptığına Bakın!

İzmit’in Kozluca köyünde oturan evli ve 2 çocuk babası Hayrettin Akkuş ( 48), emekli olmak için Adapazarı’ndaki Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurdu. İşyeri Adapazarı’nda olduğu için Sakarya’daki kuruma  geçtiğimiz Temmuz ayında başvurarak emekliliği hak edip etmediğini soran Akkuş’a  Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Müdür Yardımcısı Nurdan Yılmaz imzasıyla gönderilen resmi yazıda  müracaat etmesi halinde emekli olabileceği bildirildi.

İŞİ BIRAKTI

SGK’undan  gelen resmi yazıya inanıp  çalıştığı işyerine başvurduğunu söyleyen Hayrettin Akkuş”  Gelen  resmi yazıda başvurmam halinde emekli olabileceğim yazdığı için iş yerinden ayrıldım ve kuruma emekli olmak istediğime dair dilekçe verdim. Yaklaşık 2 hafta sonra Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden şef Turan Alkan imzalı gönderilen  resmi yazıda 48 yaşımı doldurmadığımdan emekli olamayacağım 15 Ocak 2013 tarihini beklemem gerektiği ifade ediliyordu. Gelen son yazıyla adeta  şok oldum. İlgili kurumun müdür yardımcısının imzasıyla gönderilen yazıda emekli olabileceğim belirtilirken 2 hafta sonra kurumda görevli şef imzalı yazıda ise emekliliği hak etmediğim yazıyordu.  İlk gelen yazıya güvendiğim için işten de ayrılmıştım.  SGK’na giderek ayrıntılı bilgi almak istedim. Bana yanlışlık yapıldığını söylediler. Askerlik borçlanmamı ödediğimi ve döküm sanayiinde çalıştığımı, kanunen erken emekliliği hak ettiğimi ifade etmeme rağmen sorunu çözemediler. Aylardır işsizim, benim mağduriyetimi kim karşılayacak” dedi.

EMEKLİLİĞİ 1 YIL GEÇMİŞ

Akkuş, içinde bulunduğu durumla ilgili ulusal gazetelerdeki İş Köşe’sine yazı yazdığını da anlatarak” İşin uzmanları döküm sanayiinde çalıştığımdan  1 yıl 26 gün erken emekli olabileceğimi ve 19 Aralık 2011 tarihinde emekliliği hak ettiğimi bildirdiler.  Sosyal Güvenlik Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü Yetkilileri, kanunları bilmiyor mu” şeklinde içinde bulunduğu ilginç durumu dile getirdi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat