Özdilek

Eğitim

Sezer Hoca Fark Attı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Kocaeli Üniversitesi Rektör Adaylık Seçimlerini bir önceki dönemde de rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu farklı atarak kazandı.

En yakın rakibine 255 oy fark attı

Kocaeli Üniversitesi rektör adaylık seçimleri sabah saat 10.00’da Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Salonu’nda başladı. Sabah erken saatlerden itibaren kongre salonuna gelen öğretim görevlilerine açık büfe kahvaltı ve çay servisi yapıldı. Öğretim üyeleri saat 10.15’te Kongre Salonu toplantı salonuna davet edildi. Öğretim üyelerinin yerini almasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp seçim kurallarını okudu. 787 kişini oy kullanma hakkı bulunan ve 7 aday ile gerçekleştirilen rektör adaylık seçimlerinde daha önce aday olduğunu duyuran Prof. Dr. Recep Tarı, Hukuk Fakültesi, Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve Prof. Dr. Nurettin Abut ile Cumhurbaşkanı’nın önüne sunulması gerek 6 adaylık listeyi tamamlamak için adaylıkları gündeme gelen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengi, Prof. Dr. Seyithan Deliduman, Prof. Dr. Faruk Erdem, Aslanbey MYO Müdürü Süleyman Erkan birbirleriyle yarıştı.

BASIN MENSUPLARI SALONA ALINMADI
Divan Başkanlığı görevini üstlenen Ayşe Sevim Gökalp daha sonra seçimin başlayacağını duyurarak salonda oy kullanma hakkı bulunanların dışında hiç kimsenin kalmamasını istedi. Salona ayrı ayrı giriş yapan adaylar birbirleriyle aralarına 4 – 5 kişilik bir mesafe koyarak oturdu. Bu sırada Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu kürsüye gelerek “Seçimi başlattım” dedi. Başka bir açıklamada bulunmayan Komsuoğlu’nun ardından basın mensupları dahil herkes salondan dışarı çıkarıldı. Kongre Salonu’na kurulan 8 sandık ile başlayan seçimleri Basın mensupları salon dışına kurulan televizyondan takip etti. Üyeler oy kullanma işlemine 10’ar kişilik gruplar halinde davet edildi. Bu sırada basın mensupları oy kullanma işlemi sırasında fotoğraf almak ve rektör adaylarının fotoğraflarını çekmek için salona girmek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Basın mensupları daha önce hiç karşılaşmadıkları bu uygulama için İletişim Fakültesi eski dekanı Hasret Çomak’ı suçladı.

Adaylar ve aldıkları oylar
Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu: 475
Prof.Dr. Nurettin Abut: 220
Prof.Dr. Recep Tarı: 43
Faruk Erdem: 2
Seyithan Deliduman: 1
Süleyman Erkal: 1
Hülya Yengin: 1

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat