Özdilek

Kültür/Sanat

Sevgilileri mezhep farkı da ayıramadı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Gebze’deki sel faciasında hayatını kaybeden Esin – Özgür Doğan çifti göz yaşları arasında toprağa verildi. Ölüme birlikte giden henüz 8 aylık çift Gebze Güzeller Mahallesi’ndeki Yeşiltepe Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çayırova Akseköy Mahallesi’ndeki Belediye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Önce damat Özgür Doğan’ın cenaze namazı er kişi niyetine Gebze Müftüsü Muhammet Gevher, ardından gelin Esin Doğan’ın cenazesi hatun kişi niyetine Gebze Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde İdari İşler Şefi olarak görev yapan Bekir Aytekin tarafından kılındı. 
 

 
Birbirlerine çok seven genç yan yana gömülürken gelinin Alevi, damadın Sünni olmasına rağmen cenaze namazlarında da ayrım yapılmadı ve her ikisinin cenaze namazı da camide kılındı. Çiftin tabutları camide yan yana dizilirken ön tarafa düğün günü çektirdikleri fotoğrafları konuldu. Hayatlarının baharında yaşama veda eden çiftin cenaze töreni de yürekleri burkarken anne baba ve kardeşlerinin yanı sıra mesai arkadaşları ve sevenleri de çiftin ardından gözyaşı döktü.
 
Katılım
 
Esin – Özgür Doğan çiftinin cenaze namazına Gebze Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Çayırova Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Başkan yardımcısı Mehmet Külte ile Belediye Meclis üyeleri AK Partili Kerim Büyükgöz ve CHP’li Musa Haydaroğlu, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram ve Gençlik Kolları Başkanı Cengiz Gürkan, CHP Gebze İlçe Başkanı İsmet Kara, MHP Gebze İlçe Başkanı Hamit Kuş, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Sivaslılar Derneği ve İl Dernekler Birliği Başkanı Erol Ateş, Ahatlı Köyü Muhtarı Sezai Kuyucu ile İsmet Özgenç, Celal Çelikbilek’in de aralarında bulunduğu bürokrat, siyasetçi, iş adamı ve STÖ yöneticisi katıldı.
 
Büyükşehir’den hiçbir yönetici katılmadı
 
Öte yandan cenaze namazına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen hiçbir yöneticinin katılmadığı görüldü. KBB ilçede 69 milyon TL’yi toprağa gömerek altyapı yatırımı ve dere ıslahı yaptığını belirtmesine karşın yaşanan faciadan bir numaralı sorumlu tutulurken ilçe basınının önemli bir kısmı tarafından da ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Başta Başkan İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere İSU dahil KBB’den hiçbir yöneticinin cenazeye katılmaması, olası tepkilere karşı bir nevi korunma olarak yorumlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat