Özdilek

Kültür/Sanat

Sevgi dilinde Gebze’de buluştular

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

9. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’nın Gebze ayağı gerçekleştirildi. Moldovalı öğrencilerin Türkçe şarkılar ve türküler seslendirdiği etkinliğe katılan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ana sütü ak olan Türkçemizin, hoşgörü ve barışın ortak dili olduğunu bu gençlerimiz bir kez daha kanıtlamış oldu” dedi. Başkan Köşker ayrıca; gelecek yıl olimpiyatların Gebze ayağını şehir stadında yapmayı arzuladıklarını söyledi  

 

GELİN TANIŞ OLALIM

Her yıl yurdun dört bir yanında geleneksel olarak yapılan Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’nın Gebze ayağı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde önceki akşam gerçekleştirildi. Gebze Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonda Moldova’da bulunan Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerin seslendirdiği Türkçe şarkı ve türküler, salonu dolduran Gebzelilerden büyük beğeni aldı. Bu yıl 9.’su düzenlenen ve 5 kıta ve 130 ülkeden gelen öğrencilerin ‘Gelin Tanış Olalım’ ana teması altında buluştuğu Türkçe Olimpiyatları’nda çeşitli kategorilerde dereceye giren Moldovalı gençlerin hünerlerini sergilediği etkinlikte salonu dolduran Gebzeliler keyifli bir akşam geçirdi.

SENEYE ŞEHİR STADINDA

Türkçe Olimpiyatları’na ilişkin hazırlanan video filminin gösterimiyle başlayan etkinlikte kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bu güzel tablo karşısında duygulanmamak elde değil. Ana sütü ak olan Türkçemizin, hoşgörü ve barışın ortak dili olduğunu bu gençlerimiz bir kez daha kanıtlamış oldu. Ülkemizin dört bir yanında bu etkinlikleri düzenleyen ve bunda emeği geçen herkesi kutlarım. Gelecek yıl olimpiyatların Gebze ayağını şehir stadyumunda gerçekleştirmeyi temenni ediyoruz” dedi. Başkan Köşker’in konuşmasının ardından sahne alan Moldova Halk Dansları Topluluğu’nun oynadığı İzmir zeybeği, izleyenlerden büyük alkış aldı.

ŞARKILAR HEP BİR AĞIZDAN

Olimpiyatlarda şiir birincisi olan Artiom Zavarschı’nın seslendirdiği ‘Bursa’da Zaman’ isimli şiirle devam eden etkinlikte Sanda Gherasim isimli öğrencinin ‘boş çerçeve’ isimli sanat müziği şarkısı salonda hüzünlü bir havanın esmesine neden oldu. Başkan Köşker ve beraberindeki protokol üyelerinin de eşlik ettiği şarkının ardından yeniden sahne alan halk dansları topluluğunun oynadığı Karadeniz horonları temponun bir anda yükselmesine sebep oldu.

Öte yandan özel beceriler kategorisinde altın madalya sahibi olan Alan Maksim ve Aleksandr Ivarlak isimli öğrencilerin ‘yemekteyiz’ adlı komedi oyunu protokolü ve salonu dolduran Gebzelileri, kahkahadan kırdı geçirdi. Moldovalı gençlerin Kalamış ve Sarı Gelin şarkılarını birlikte seslendirdiği müzik dolu etkinliğin finalinde; sahneye çıkan protokol üyeleri Moldovalı gençlerle birlikte ‘yeni bir dünya’ isimli şarkıyı seslendirdi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat