Özdilek

Kültür/Sanat

SES: “Sağlıkta köle düzeni var”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kocaeli Şubesi tarafından Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde bugün bir basın açıklaması yapıldı. AKP’nin sağlık politikalarının eleştirildiği, hükümetin sağlığı köleleştirdiği belirtilirken, çeşitli talepler yinelendi.

SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata, iktidarın sağlık politikalarının kurumsal hoşnutsuzluğa yol açtığını ifade ederek, “Uluslar arası sermaye ve yerli işbirlikçileri, AKP eliyle sağlık alanında bugüne kadar doğru işler yapmadılar. Bu politikalar hizmet alanlar ve hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet emekçileri açısından yıkıcı sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Bu politikalar, kurumsal hoşnutsuzluğa, iş barışının zedelenmesine, iş niteliğinin bozulmasına, düşük ücrete, statüsel farklılıklar gibi sağlık ve sosyal hizmet emekçileri açasından acı sonuçlar doğmasına neden oluyor” dedi.

Şube Başkanı Harata, taleplerini de şöyle sıraladı: “Temel ücret 1. 600 TL olmalı. Bu tutar dört kişilik bir aile için Temmuz 2011 tarihi itibariyle kira, elektrik, su, yakıt, çocuk, aile yardımı hariç hesaplanmaktadır. Alınan tüm ücretler emekliliğe yansıtılacak şekilde ödenmeli, performans, denge tazminatı gibi. Atlara ücretlendirme sisteminden vaz geçilmeli. Eğitim, kadro, hizmet yılı, iş riski, değişkenler gözetilerek ücret skalası oluşturulmalı. Günlük 9 saat mesai uygulamasına derhal son verilmeli. Çalışma süreleri günlük 7, haftalık 35 saate, iyonize radyasyona maruz kalınan ünitelerde günlük 5, haftalık 25 saate indirilmeli.”

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat