Özdilek

Ekonomi

Servis şoförleri kontak kapatabilir

Kocaeli Servis Araçları Odası yönetiminin, üyelerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla düzenlediği istişare toplantıları devam ediyor.

7 Aralık 2013 Saat: 15:06
Servis şoförleri kontak kapatabilir
Servis şoförleri kontak kapatabilir

İlk olarak Yeşilova ve sonrasında Darıca, Alikahya ve Karamürsel’de üyeleriyle bir araya gelen oda yönetimi son olarak Gölcük’teki 200 üyesine yönelik olarak kahvaltılı toplandı düzenledi. Gölcük Kavaklı sahilinde bulunan Marina Kafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya oda başkanı Ahmet Taşçı ve Gölcüklü araç sahipleri katıldı.

Toplantıda konuşan oda başkanı Taşçı, korsan taşımacılığın çok aza indiğini ifade ederek "Bizler sizlere odanın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz. Bundan sonra neler yapmamız gerektiğini anlatacağız. Bugün biz buraya sizleri dinlemek için geldik. Oda olarak yerlere geldik. Artık para kazanma noktasında çalışmalar yapmamız gerekiyor. 3 yıl önce herkes korsandı. Şimdi bu oran yüzde 5'e indi. P Plakalar sayesinde arkadaşlarımız artık emekli oluyor. Bir değerimiz var. Bankalar bizi tanımaya başladı. Bizim artık kooperatifleşmemiz gerekiyor. Kooperatiflerin bize iş vermesi gerekiyor. Emniyet ve belediye arkamızda. 70–80 liraya talebe taşıyoruz ve para kazanmıyoruz.  Bizden başka bu işi yapacak kimse yok. Birbirimizle rekabet yapmayacağız. Birbirimize sahip çıkalım" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Gölcüklü servis odası üyeleri özellikle Ford fabrikasında P plakası olmayan araçların servis yaptıklarını iddia ederek, "UKOME yetkilileri fabrikaya uygulamaya gelmeden önce servis şoförlerini kendisi arıyor" şeklinde konuştu. Bazı araç sahipleri de ceza kesilen araçların ertesi gün trafiğe çıkarıldığını iddia etti. Oda üyelerinin konuşmalarının ardından tekrar söz alan Taşçı, "Hakkımızı arayalım. Dayanışma içerisinde olalım. Gerekirse 100 otobüsle kontak kapatalım. İşte o zaman biz para kazanmaya başlarız. Ancak geçmiş yıllarda yaptığımız eylemlere arkadaşlarımız katılım göstermemişti. Birbirimize sahip çıkalım" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat