Özdilek

Güncel

Sertif Gökçe: Türkiye’de hukukun karanlık çağı yaşanıyor

Baro’nun 76’ncı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk bırakma merasiminde konuşan Baro Başkanı Sertif Gökçe, Türkiye’de hukukun karanlık çağının yaşadığını belirterek, “Böyle bir dönemde gülüp eğlenemeyiz” dedi.

17 Kasım 2014 Saat: 17:48
Sertif Gökçe: Türkiye’de hukukun karanlık çağı yaşanıyor
Sertif Gökçe: Türkiye’de hukukun karanlık çağı yaşanıyor

Baro’nun kuruluşunun 76’ncı yıldönümü dolayısıyla Baro Başkanlığı tarafından Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma merasimi gerçekleştirildi. Baro Başkanı Sertif Gökçe, eski Baro başkanları ve Baro üyelerinin geniş katılım gösterdiği programda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasından sonra Sertif Gökçe tarafından Baro Başkanlığı çelengi sunuldu.

 

“COŞKUYLA KUTLAMAK İSTERDİK”

Çelenk bıraktıktan sonra basın açıklaması gerçekleştiren Sertif Gökçe, Baro’nun yeni yaşını coşkuyla kutlamak istediklerini belirterek, “Ne var ki Kocaeli Barosu avukatları olarak Türkiye’de hukukun karanlık çağının yaşandığı bir dönemde kaygısızca gülmemiz, eğlenmemiz söz konusu olmaz” şeklinde konuştu.

 

“YARGI KARARLARI İŞLEVSİZ”

Hukukun siyasi rant aracı haline geldiğini vurgulayan Gökçe, “Yargı kararları işlevini yitirmiş, devletin adalet üzerine inşa edildiği unutulmuştur. Meslektaşlarımız tüm baskılara rağmen yılmamış, savunma kürsüsünü asla terk etmemiştir. Birbirinin tam zıttı yasal değişiklikler ülkemizde nasıl yasa yapıldığının göstergesidir” dedi.

 

“MUTLAK DAYANIŞMA OLMALI”

Sertif Gökçe son olarak, “Hukukun ve mesleğimizin mevcut sorunları aşarak hak ettiği konuma ulaşması için mutlak dayanışma halinde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Sadece Kocaeli Barosu’nun yeni yaşları değil adaletin ve avukatlık mesleğinin Türkiye’deki geleceği de bu birliğin gücüne bağlıdır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat